Har som jag sa häromdagen drabbats av en riktig ABBA-revival och det är skitkul att lyssna igenom deras katalog igen. Jag slås återigen över hur långt före de var i sin musik, hur de långt före andra gjorde riktig bra pop.

abba10basta

Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Benny Andersson och Anni-Frid Lyngstad är ABBA och kommer alltid att förknippas med denna era som varade mellan 1972-1982 och som sedan bara fortsätter eftersom musiken aldrig dör.

Jag märker ju att vissa favoriter finns kvar och andra faller bort. En del tillkommer och jag hittar 19 låtar som jag tycker är riktigt riktigt bra. Av dem har jag plockat ut mina 10 bästa såsom jag känner just nu.

Strax nedanför de 10 bästa hamnade When i kiss the teacher, Take a chance on me, King kong song, Does your mother know, Tiger, On and on and on, Rock me, Kisses of fire samt So long.

10. Money, money, money (Arrival 1976)
09. I’m a Marionette (The Album 1977)
08. Watch Out (Waterloo 1974)
07. Lay All Your Love on Me (Super Trouper 1980)
06. Dancing Queen (Arrival 1976)

05. Knowing Me, Knowing You (Arrival 1976)
04. Mamma Mia (Abba 1975)
03. Summer night city (Singel 1978)
02. Gimme! Gimme! Gimme! (Singel 1979)

01. Hole in Your Soul (The Album 1977)

Odödlig musik. Så är det bara. Det kan gå några år och sedan så lyssnar jag igen och förundras över hur bra det är.

Vilka är dina 10 bästa med ABBA? Berätta med en egen post och länka mig så länkar jag tillbaka i denna post. Mer ABBA i bloggosfären!!

Andra bloggares listor:
Åsas anteckningar
Carra
Jontas
Snigel
Bokstäver & siffror (Mia)
BountyLady
Signerat Kjellberg
Frk F