January 10 2016 – David Bowie died peacefully today surrounded by his family after a courageous 18 month battle… https://t.co/ENRSiT43Zy

David Bowie Official (@DavidBowieReal) 11 januari 2016

David Robert Jones (8 januari 1947 – 10 januari 2016)

Det är bara att ta av sig hatten för David Bowie, tacka för musiken och den betydelse han haft för så många människor runtom i världen. Han var verkligen en ikon, en förebild och en av de största inom musikvärlden.

Bowie död

För mig har han sjungit in världens bästa låt, This is not America! Jag älskar den bara och har alltid gjort. Den är en av mina favoritlåtar alla kategorier. Så här skrev jag i september 2014 om just den bästa låten.

Min yngsta dotter älskar David Bowie. För henne var han en Gud, en hjälte som hjälpte henne igenom de svåra åren. Han räddade hennes liv. Så var det och när hon skriver om detta på Instagram idag rinner tårarna på mig. En ledsam och sorglig dag för henne.

Hon fick mig att närma mig honom. Gillade honom alltmer. En del låtar är fantastiska och idag lyssnar jag en del på honom.


Från videon Lazarus som släpptes bara för några dagar sedan.

Nyaste plattan Blackstar kom bara för några dagar sedan. Jag gillar den väldigt mycket. När jag gillar några låtar väldigt mycket bloggar jag om de låtarna. De händer inte ofta, men med Bowies senaste blev det två sådana poster, både Blackstar och Lazarus. Genial musik av ett proffs!

Texten till Lazarus kommer i ett helt annat ljus nu efter hans bortgång. Han skriver om sig själv, det är ju helt uppenbart.

Har sedan länge en spellista på Spotify med mina favoriter av Bowie där bland annat Space Oddity, Neighborhood Threat, Time Will Crawl, Magic Dance, Love is lost, Wild is the wind, Life on Mars och This is not America finns med. Bara ett litet urval.

Ett minne som jag tänker på en dag som denna är den resa till London som jag och Frida gjorde i juli 2010.

Då besökte vi flera Bowieplatser, bland annat hans första hem i Brixton.

Här står dottern vid ingången till 40 Stansfield Road i Brixton, där David Bowie bodde sina första år i livet. Den här resan är ett fint minne och att dotra fick besöka hans första hem var så fint. Vi var på väg att ge upp eftersom vi hade svårt att hitta platsen. Den var inte utmärkt alls, men tillslut så hittade vi fram i värmen. Det är konstigt att platsen inte är mer utmärkt men det lär den väl bli nu, när han dött. Det brukar ju vara så, legenderna uppmärksammas först efteråt.

David Bowie är en av de stora. Den här dagen kommer jag att minnas i hela mitt liv, tyvärr inte av de skäl jag vill. För det kom så överraskande, oväntat och allt blev bara så ledsamt. En sorgens dag. David Bowie blev 69 år.

Jag tänder ett ljus för Bowie idag. Spelar hans musik som tack och lov finns kvar. Vila i frid, David Bowie!