rikardwolff
Rikard Wolffs dag på Stjärnorna på slottet.

Helena Bergströms dag var ganska händelsefattig och hon bjöd inte in så mycket tyckte jag. I avsnitt 2 så var det Rikard Wolffs dag och där hände det väl något mer.

De övriga stjärnorna i årets upplaga av Stjärnorna på slottet är Harriet Andersson, Helena Bergström, Örjan Ramberg och Özz Nûjen.

Den franska flaggan hissades på morgonen och frukosten var franskinspirerad. Han berättade om sina föräldrar och sin äldre bror och att det franska var med honom under hela uppväxten. Han berättade också om att han var väldigt krävande som barn.

Han var dessutom inbillningssjuk och trodde sig ha en könssjukdom under fyra år. Starka känslor kom fram när han berättade om detta. Han satte allt i kroppen, det som saknades honom och det som gjorde honom rädd. Detta berörde mig eftersom jag känner igen mig i delar av berättelsen.

Han visste inte att han var homosexuell förrän han var 18 år. Han förstår fortfarande inte hur han kunde hålla undan det så länge, som han uttrycker det i programmet. När han berättade detta för sina föräldrar så slutade det med att mamman reste sig och gick. Ska inte jag få några barnbarn var mammans första ord. Tids nog så accepterade hon och umgicks dessutom med hans pojkvänner.

Dagens aktivitet var ett uppträdande inför många människor. De andra visste ingenting innan och deras reaktioner var väl dagens roligaste. Först spekulationerna och skräcken om det skulle vara publik eller inte och sen när de såg affischen att Rickard Wolff skulle uppträda så reagerade de väldigt kraftfullt. Helena Bergström skrattade mest, Örjan Ramberg såg ut som han skulle svimma och Özz Nujen visste inte vad han skulle säga.. hahaha!

Ögonblicket när man känner sig älskad är vad vi alla längtar efter säger Rikard Wolff i programmet. Han blev aldrig densamma igen efter att ha kysst sin första kille och detta skedde alltså i 18-årsåldern. Skräcken för AIDS och vad det gjorde men en del av hans vänner kom upp under lunchen. Efter det så uppträdde de och ingen gjorde väl bort sig. Det är väl det snällaste man kan säga…

Plötsliga vredesutbrott berättade Wolff om och att det hänt att han fått en blackout och varit väldigt elak mot en tidigare pojkvän. Lite förvånade så uttryckte han det som så att hade han varit hetero, då hade han blivit anmäld?! Varför inte nu?

Änglagård kom upp på tapeten igen eftersom Wolff var med även i den filmen. Han och Helena Bergström berättade om motståndet mot att ha en homosexuell karaktär i filmen. Tala om att det har hänt mycket sedan 1992… idag rör ingen på ögonbrynen om någon är gay i en filmroll.

Hans längtan efter barn kom i 40-års åldern. Kärleken uppenbarades i en ny skepnad när han blev pappa och fick en dotter tillsammans med Stina Gardell. Han berättade så fint om sin nu snart 10-åriga dotter. Sin lungsjukdom har heller inte hindrat honom att fortsätta sin karriär och om den fick vi veta förvånansvärt lite tycker jag.

Örjan Rambergs rädsla för att uppträda utan att ha kontrollen, det var så uppenbart och jag kunde inte låta bli att le åt hans nojerier i slutet av programmet.

Rikard Wolffs dag var något bättre, även om det mesta bara gick i ett rasande tempo. Det var mest Wolff som pratade och frågorna från de andra var väldigt få. Det var liksom ingen som verkade så intresserad av att ställa någon fråga till honom, eller så var det bara så att han i sitt berättande gav svar på allt.

Fast det var ändå befriande att han var så pass öppen som han var med sitt liv. Det var en skillnad om man jämför med Helena Bergström.

Relaterat
Stjärnorna på slottet 2014