2014-10-01

På jakt efter presenter till en blivande 20-åring gjorde att jag passerade gamla Åhlénshuset. Där händer det grejor minsann och det visar ju att jag inte rör mig så mycket i de centrala delarna av Uppsala numera.

Allt startade i början på året.

2014-10-01

Åhlens blir ju kvar men det tillkommer affärer, café-/restauranger i det nya kvarteret. Åhlénshuset kommer att mista sin karaktäristiska tårtpappersfasad. I framtiden kommer huset bära en glasfasad, vilket jag välkomnar.

2014-10-01

Bygget är i två stora faser. Först ena sidan (där bilderna är tagna) som beräknas pågå fram till januari 2015.

Den sista fasen inleds efter det att Åhléns har flyttat i den delen av kvarteret som då är klart (som sagt, se bilderna ovan hur det ser ut idag). Då fortsätter arbetet med den del som vänder sig mot Stora torget och Forumtorget. Detta tar också ca ett år och är i bästa fall klart i slutet av 2015. Den totala om- och tillbyggnadsytan är cirka 11 500 kvadratmeter.

Visst låter det spännande?

Allt om projektet finns här!