Upp en våning

2014-10-02

I morgon så byter jag arbetsrum. En våning upp, efter flera år på samma ställe.

Kommer på mig flera gånger att jag är onödigt negativ till sakernas tillstånd just nu. Vid förmiddagsfikat så presenterades ännu en nyanställd på jobbet och hans ord om att han gillar förändring och att det ska hända saker istället för stiltje och stillhet, försökte jag verkligen ta till mig.

Hurtflåsiga människor utan botten är ju svåra normalt sätt att lyssna på, men jag känner att jag måste försöka bryta mitt eget mående just nu. Men det är svårt.

Längtar så oerhört efter mina barn och något annat att tänka på.

2014-10-02

Under flera år så hände det inte så mycket, det tuffade på och var det förändringar så var det i ett lugnt tempo där förankring var viktigt. Nu helt plötsligt så händer det massor av saker väldigt fort och för mig och många andra är det lite för mycket just nu. Det är förvirrat och mycket är oklart. Tänker också på möjliga scenarier i framtiden och det gör mig bara oroligare. Hänger liksom inte riktigt med i allt som sker just nu.

Det är verkligen träning detta för mig att släppa taget och inte bry mig. Två nätter i rad nu så har hjärnan gått på högvarv, med resultat av att jag sovit väldigt oregelbundet och allt för få timmar.

Har också tendenser rent kroppsligt som jag så väl känner igen från förr. Prioritera rätt, inte gå igång på struntsaker och andas både en och två gånger innan jag reagerar är ju medicinen mot allt detta. Visst låter det bra? Men sen i skarpt läge, så glömmer jag allting och liksom bara agerar… …men resultat att kroppen värker och skriker åt mig.

Men jag är helt övertygad om att när jag klarat av första steget, att rent fysiskt få jobba på en annan plats i huset, så lättar det. I alla fall något.

4 thoughts on “Upp en våning

 1. Jerry Inläggets författare

  Jontas: Förändring kan vara bra, men det beror på vilket sätt förändringen sker. Du kanske förstår vad jag menar?

  Just därför så kanske du är kvar (;-)

 2. Jontas

  Förändringar på jobbet är kul! Det är aldrig stiltje och många klagar på det, men jag vet inte riktigt varför. Nya rutiner, nya chefer, nya kollegor är trevlig omväxling. Och de senaste 14 åren på jobbet har jag bytt rum 8-9 gånger. Ändå är jag kvar på samma arbetsplats. 🙂

 3. Jerry Inläggets författare

  Tofflan: Ja, Ellet kommer i morgon och han är så efterlängtad! Ja, han är fin. Tur att du kan vara med honom när Gaga ropade (;-)
  Kram tillbaka och en fin helg!

 4. Tofflan

  Men i morgon är det fredag, Jerry, och efter den dagen får du vila i två dagar. Dessutom kommer väl i alla fall Ellet till dig i morgon också. Vilken fin kille det är, jag var ju aktiv bonusmorsa i tisdags kväll till onsdag morgon!
  Kram och ha en fin helg!

Kommentarer inaktiverade.