Artikeln om mig och Claes Göthberg blev bra. Jag tycker den är uppriktig och jag står för vartenda ord. Inget är misstolkat eller felskrivet. Det är märkligt egentligen hur det kan bli. Det var liksom aldrig något uttalat emellan oss två, men ser man tillbaka så har han ju på ett sätt varit som en livsmentor för mig under dessa 30 år som gått sedan jag började på stiftet 1983.

2014-03-23

För utan honom i vissa situationer hade jag nog gjort mig mer illa.. då och när man var mitt i allting löpte liksom allt bara på. Men nu när jag har facit ser jag ju att under några år var det Claes som fanns där. Det har funnits andra viktiga personer i mitt liv, inget snack om den saken, men de har varit där i perioder. Claes har liksom alltid funnits med sedan 1983 och jag vet att jag har honom att vända mig till när det är kris.

Min förhoppning är nu när han gått i pension och kommer att leva ett helt annat liv, att jag kan “betala” tillbaka på något sätt genom att visa att jag finns där. Om han vill.

Han har ju varit pensionär nu i två månader. Visst saknar jag honom i korridorerna och vetskapen om att han inte är där är tråkigt. Men jag vet ju, ingenting står stilla och ingenting är för evigt i liven vi lever. Det förändras ständigt och hela tiden och för mig att lära sig den vetskapen, det är en av mina stora uppgifter.

Fatima Bremmer som skrev artikeln och Cornelia Nordström som tog bilderna gjorde ett kanonjobb helt enkelt. Så nöjd med deras artikel om mig och min livsmentor. Tack!

Expressen Söndag kan man köpa hela veckan som bilaga till huvudtidningen. Sista försäljningsdag tror jag är den 29 mars.