Ett år sedan Jackson dog

michael_jackson Ett år har gått sedan Michael Jackson dog. Jag har faktiskt lyssnat mer på honom detta år än när han levde. Visst är det väl märkligt att det blir på det sättet?

Men jag är inte ensam, det finns svenska fans som upptäckte honom efter det han dött och nu ska åka till hans begravningsplats och hedra honom.

Jag har aldrig varit ett fan på det här sättet, inte ens som tonåring. Men när han dog satte jag igång att läsa och började förstå vem han var, hans genialitet.
Thérèse Ryde

För mig är han mer levande nu än när han levde. Tydligen så ska det finnas väldigt mycket outgiven musik med honom och Sony pratar om att släppa tio (10!) plattor med honom de närmaste åren. Faran är ju att det bara handlar om pengar och att de släpper sådant som han själv absolut inte själv hade velat släppa.

US singer Michael Jackson announces that he is set to play ten live concerts at the London O2 Arena in July, which he announced at a press conference at the London O2 Arena, Thursday, March 5, 2009. The singer also stated that this would be his final performances in London. (AP Photo/Joel Ryan) Konsertfilmen This is it har jag sett 3 gånger varav en gång på bio. Den tycker jag är en fin och rörande hyllning till Jackson, även om den gör mig sorgsen ju fler gånger jag ser den. Det känns liksom så fel att det slutade på det här sättet och i filmen känns han ju så stark och full av tillförsikt inför konserterna. Men det kanske är så att skenet bedrar och han tog sig vatten över huvudet? Trycket blev för stort och dessa hemska droger blev hans sätt att överleva hur paradoxalt det än kan låta när vi idag vet att det var just en överdos som tog hans liv. Allt tyder ju på det i alla fall.

Kommersen är enorm kring Jackson. En miljard dollar beräknas han har dragit in efter sin död. Jag hoppas att pengarna kommer hans barn till del och inte alla lycksökare som fanns omkring honom.

Den kärlek pressen ger min bror nu är den kärlek de borde ha visat honom när han fortfarande levde.
Jermaine Jackson

I USA uppmärksammas ett årsdagen med bland annat en minnsekonsert där stjärnor som Christina Aguilera, LL Cool J och Smokey Robinson medverkar. CNN:s Larry King är i Forest Lawn cemetery i Glendale, Kalifornien där Jackson är begravd och  ska därifrån intervjua Jacksons bror Jermaine.

I Göteborg ska Jackson hyllas med 1 000 rosor.

Ett år sedan The King of Pop lämnade jorden. Tiden går så fort…

Läs även andra bloggares åsikter om This is it, Michael Jackson, musik, intressant?

2 svar till “Ett år sedan Jackson dog”

  1. Ja, jag har också lyssnat mycket på Michael Jackson det senaste året och jag har mycket att ta igen eftersom det enda jag i stort sett visste om MJ tidigare var att han var bra på att dansa (men jag hade aldrig sett honom uppträda och visste inte ens hur hans röst lät). Sedan kände jag förstås till det där med hans plastikoperationer. Med tanke på vad jag nu vet om MJ:s liv och gärning så är det så sorgligt att inse att dessa skriverier fått stå i vägen för en artist som nu beskrivs som sin tids mest komplette artist. Jag har lyssnat igenom alla hans skivor och det finns faktiskt ingenting som är dåligt (tycker jag). Tänk om giriga människor hade kunnat låta bli att falskanklaga denne geniala artist, då hade vi kanske fått oss många fler musikaliska och sceniska upplevelser till livs. Åldern tog inte ut sin rätt när det gällde MJ. En MJ-specialist sa att trots att många av dansarna i This is it knappt var födda vid tiden för Thriller så hade man bara ögon för MJ i dansscenerna i filmen.

  2. Ja, kanske ville han ändå ha det så där… på något sätt. Vi vet egentligen ingenting om någon annans liv. Han pratade ju om att han skulle dö som Elvis hade gjort.

    Dystra tankar i denna den härligaste av årstider. Ha en riktigt trevlig midsommar!

Kommentarsfunktionen är stängd.