60-talet med flower power och en hippierörelse som är på frammarsch. Psykadeliska experiment inom konsten, modet och musiken. Grupper som Beatles och Rolling Stones dominerar musiklistorna. Mods eller inte orsakar stora diskussioner bland ungdomen. Det här är också årtiondet då Motown soundet föds. Det dansas limbo och twist.

Pripps TT mellanöl, Ballerinakex och Flora lanseras under mitt födelseår. Bondfilmen Åskbollen har premiär. På TV visas Familjen Addams och på radion börjar Melodikrysset att sändas. Årets julklapp är Barbiedockan. Kolmården och IKEA invigs.

På 60-talet började det här med design och trender på riktigt. Det kom en massa möbler som man idag tycker ser rätt lustiga ut. På 60-talet kom som sagt IKEA och det blev en stor sensation. IKEA i Kungens kurva blev ett turistmål och folk åkte från hela landet för att köpa de moderna och billiga möblerna som man själv får montera ihop. IKEA fick snart 10% av den svenska möbelhandeln. En av IKEAS stora succéer från 60-talet är bokhyllan Billy som än idag är en storsäljare. På 60-talet trodde man på framtiden och det moderna materialet att tillverka möbler i var plast. Plasten kändes både modern och ny. Dessutom var den billig.

Mitt i allt detta föddes jag en söndagsmorgon. 49 cm lång och 3,2 kg tung. Mitt stjärntecken är skorpionen och dessutom blev jag vänsterhänt. 344 000 människor är födda den 21 november 1965.

Relaterat
Året var 1965 (150106)