En historisk dag i musikvärlden. ABBA släppte sitt album ”Voyage”, det första på 40 år. Självklart så måste jag ju recensera albumet.

1. ”I Still Have Faith in You” *****
Denna ballad släpptes redan den 2 september som ett första smakprov. Första gången jag såg den tillsammans med videon så föll tårarna. Det var så fint och rörande att se dem tillsammans igen, även om det bara var i avatarform på slutet. Fin text och så fint sjunget av Frida på ledsången. Kan bara bli högsta betyg från mig. Detta är den låt jag gillar bäst från det nya albumet.

2. ”When You Danced with Me” ***
Tänker på en pubfest i skotska höglandet när jag hör denna låt. Säckpipor. Fylligt och potent med en refräng som växer för varje lyssning.

3. ”Little Things” *
Tyvärr så känner jag ingenting när jag lyssnar på detta. När barnkören kommer in så blir det lite för såsigt och pretentiöst för min smak. Jultema gör ju inte saken bättre. Underbetyg.

4. Don’t Shut Me Down” ***
Välproducerat och en snygg poplåt. Rena stämmor och liksom bra men det där extra kommer aldrig i refräng och vers. Bra men inte överbetyg.

5. ”Just A Notion” *
Sömning och daterat. Känns som en dansbandsdänga som inte riktigt funkar idag. Förstår inte riktigt varför de valde att släppa detta i mitt tycke hafsverk. Funkar kanske om man är riktig packad.

6. ”I Can Be That Woman” ****
Här är det texten som ger överbetyg. Tror många kan relatera till problematiken om att dricka lite för mycket. Melodin fin och Agnetha sjunger fantastiskt.

”You’re confused when you turn to face me
Is it true or is she drunk?
But it’s clear that I’ve hit my rock bottom

I’m aware of how far I’ve sunk”

7. ”Keep An Eye On Dan” *****
Men så bra detta är, en riktig popdänga med en stark refräng. Så fort den börjar känner jag hur intensiv musiken är. Texten berör om detta med att lämna sitt barn till den andra förälderna. Känner så igen. Ett mästerverk, högsta betyg!

”He throws me his “go-mummy” kiss
And he loves his dad
And I’ve loved him too

Maybe I still do
But, it’s over”

8. ”Bumblebee” ***
Först kände jag bara att vad är detta för text? Att sjunga om en humla? Men sen när jag hör Frida sjunga så kommer hon liksom undan med detta eftersom hon sjunger så bra. Nästan lite vaggvisa över det hela. Kanske sover man gott om man lyssnar till denna?

But for now, I’m in my garden
Watching clouds sail with the breeze
Feeling carefree as I listen
To the hum of bumblebees”

9. ”No Doubt About It” ****
Får vibbar av tidiga ABBA med en Frida i högform. Refrängen alltså, så catchy och medryckande. En låt som växer och växer hos mig. Blir glad av att lyssna på den.

10. ”Ode To Freedom” **
Lång början utan sång. Låter nästan som filmmusik. Sen är sången dov och mörk. Tror att båda sjunger på den, men för mig blir det väldigt släpigt och ganska ointressant. Musiken är fin, men det lyfter inte riktigt det hela.

Betyg: 3,1