Dags för flytt

Sammanlagt blev det 58 kilometer med flyttbilen.

Allt är i rörelse, hela tiden. I större omfång och i mindre. Ju mer man kan acceptera och liksom ”flyta med” detta, ju mindre smärtsamt blir det när det väl är dags för någonting nytt. Så fungerar varat och livet här på jorden.

I min värld har förändringar alltid varit tuffa. Även om jag på ett plan vet att det som nu händer är bra och någonting nödvändigt, känns det ändå tomt och ledsamt på ett annat. Samtidigt är jag väldigt glad för ”lilltjejen” Fridas skull nu när hon flyttat ihop med sin kille och kan börja forma ett eget liv.

Tog ut en semesterdag i måndags för att kunna hjälpa till. Det gick bra med flytten och allt däromkring och tacksamheten är stor för många saker. Kör ju inte bil numera och det var ett par år sedan sist, men det var inga problem, även om detta med automatväxel inte är något jag är van vid.

Så fina tillsammans, O och Frida!

Nästan två år bodde hon hos mig efter att ha bott hos mamma några månader under 2018. Dessa år under samma tak har för det mesta fungerat bra men jag tror att hon ibland tyckt det har varit jobbigt att bo med pappa när man är vuxen och kanske vill göra saker och ting på ett helt annat sätt.

Nu har hon alltså en lägenhet tillsammans med O. De är så fina tillsammans och nu känns det som om det är lite medvind i hennes liv och bara det gör mig tårögd av glädje när jag tänker på det. Må de bli lyckliga och leva många år tillsammans.

Deras nya vardagsrum.

Så det blev en känslosam flytt. Inte medan vi höll på, utan efteråt när jag satt hemma efteråt i tystnaden. I kombination med att Elias flyttade några dagar tidigare blev det så påtagligt. Barnen blir stora och klarar sig själva och ska så göra.

Som pappa finns man där på ett litet annat sätt. Så länge jag orkar kommer jag att finnas där för Frida och alla mina andra barn. Sen är det ju så att Elias kommer att bo hos mig då och då även i höst, så helt solokvist blir jag inte. Igor och Maja inte att förglömma, även om de är utekatter och jag inte ser dem så mycket under den här delen av året.

Livet är bra märkvärdigt ändå. Det gäller att hänga med och försöka göra det bästa av det man kan. Inte stelna till eller fastna i det gamla. Försöka hitta det positiva i det man är i och inte bara se hindren utan även möjligheterna. En ständig påminnelse om att ingenting varar för evigt.