25-årig födelsedag & besök hos Igor

Frida firades i söndags med hemmagjord hallontårta som Anna fixade.

Hon fyller 25 idag men för att få ihop hela familjen tillsammans var det stora firandet alltså i söndags. Det var fint och jag var så tacksam att alla kunde komma. Fridas mormor kom också och det vet jag att födelsedagsbarnet uppskattade mycket.

När barnen blir äldre är det svårare att hålla ihop alla på det sätt som nu skedde. Det var en mycket positiv eftermiddag med både fika och sen middag som födelsedagsbarnet bestämde. Den traditionen lever vidare (;-).

En speciell eftermiddag på flera sätt. Det är oftast bara på julafton som vi annars träffas hela familjen.

Idag är det alltså 25 år sedan Frida föddes. Självklart firade jag henne med kaffe, bakelse, paket och sång tidigt på morgonkvisten. Så mysigt!

Stort grattis min älskade kämpe till dotter! Kommer alltid att finnas vid din sida och stödja dig på det sätt som jag kan. Under de fem år som gått sedan du fyllde 20 har så mycket positivt hänt i ditt liv, även om det också varit tuffa saker du tvingats gå igenom. Du är verkligen en kämpe!

Efter detta var det dags för terapi och besök hos Java Whiskers. Ville träffa Igor en gång innan vi hämtar honom för att socialisera och ”prata” med honom.

Satte mig på tåget efter att ha fått ut stiftets nyhetsbrev på jobbet. Ny terapi med A och idag kom vi fram till en fördjupad inriktning med det ”sårade barnet” med en annan terapeut som har specialiserat sig på just sådant. Jag kommer att träffa A om 14 dagar igen, men ska själv ta kontakt med denna nya terapeut.

För mig känns det självklart allting, även om jag får strån av rädsla inom mig. Att gå hos A nystar upp och rätar ut saker som fastnar i tankarna. Hon ser mitt behov av att möta barnet i mig på ett djupare plan och då leder hon mig vidare. Det är en fin gåva.

Tog mig sedan en redig promenad genom Stockholm till Java Whiskers på Surbrunnsgatan 48 för att träffa Igor. Lättad men något yr i sinnet av dagens samtal hos A.

När jag kom låg han ute bland kaféborden och sov i en stol. Jag satte mig bredvid honom och beställde in en kopp kaffe och en grillmacka med halloumi.

När mackan kom in reagerade Igor inte alls. Men efter en stund när dofterna hade börjat att sprida sig blev det reaktioner och då inte bara från Igor…

Fina Olle kom och var väldigt på. Han ville smaka. Igor kvicknade till och tittade upp från sin fåtölj.

Olle var så närgången att jag tvingades att ta ner honom från bordet. Då ställde sig Igor på bakbenen med framtassarna på bordet när kusten var klar. Så fin och jag smalt som ett isberg.

Igor fick ett par halloumibitar och han åt med fin aptit. Sen gick han och lade sig i stolen en stund igen. Klappade honom lite grann, men kände att han har integritet och är försiktig med nya människor, så jag tog det lugnt. Pratade mycket med honom istället. Så fin kille.

Det kändes så bra att göra detta. Att besöka Igor och bli lite bekanta innan vi hämtar honom den 3 november. Fina Igor, en försiktig kille med integritet och ett sätt som jag faktiskt känner igen mig själv i. Kanske är det därför jag känner en samhörighet med honom? Vill honom så väl.

Självklart stödjer jag Java Whiskers och dess verksamhet. Harmonisk miljö som ger ett lugn både till katter och människor. Kattkaféet ligger på Surbrunnsgatan 48 i Stockholm.

Rekommenderar varmt ett besök i fridfull miljö tillsammans med fina katter.