Små lagoma aktiviteter

Syrran kom hit igår för fika och stöd. Det var bra för mig att träffa henne och tillsammans med familjen få prata om mående och hur man kommer vidare när det känns tufft. Tror minsann att en ängel tittade förbi en sväng…

Det börjar dra ihop sig mot vardag. Två semesterdagar kvar och tanken var att idag åka iväg till Sala och kolla in silvergruvan, men varken jag eller Elias hade någon större lust, så vi tog oss ner på stan istället för att mata fåglarna vid Svandammen.

Att ge fåglarna lite bröd är ett nöje som inte kostar mycket och vi gillar det båda. En bra aktivitet att ta till när man vill göra någonting, men ändå inte orkar med så stora åthävor som timmar på resa och en massa planerande.

Ofta går man bara förbi saker och ting i Uppsala, på väg till jobb eller någonting annat. Det är inte ofta man stannar till och verkligen tittar. På vägen tillbaka in mot stan så försökte jag vara i nuet och kolla in vad stan har att erbjuda. En vardag i början på augusti mitt på dagen är det väl inte så mycket, ätminstone inte som är synligt i de centrala delarna.

Ganska avmätt och trött stad där andra kulturer alltmer förändrat stadsbilden. Andra språk ljuder där man går och allt fler kvinnor som bär slöja är ett Uppsala som inte fanns där för några år sedan. Den utvecklingen har accelererat de senaste åren och för mig och den världsbild jag ser och läser om är slöjan ingenting positivt för de allra flesta kvinnorna runtom i världen. Att då se fler och fler i slöja i Uppsala, blir i alla fall för mig märkligt och lite konstigt och då speciellt om barn och yngre tjejer går omkring med detta för att dölja sitt hår. Bara tanken på att alla kvinnor skulle gå omkring i slöja förskräcker och i det lägger jag mina värderingar om hur jag ser på jämställdhet och kvinnors egna fria vilja att bära denna för många symbolen för kvinnoförtryck.

Att gatubilden i centrala Uppsala är förändrad, det torde de allra flesta kunna vara överens om, man sen vad man anser om detta är ett facit som vi, om inte annat, kommer att se på längre sikt. En sak är i alla fall säker och det har aldrig varit lättare att bli kallad rasist eller islamofob om man på något sätt ifrågasätter utvecklingen i Sverige.

Det var lugnt med folk på Burger King som var nästa mål för oss. Testade Rebel Whopper för andra gången och nu smakade den bättre. Saftigare och ingen konstig bismak. Tummen upp!

Unnande mig också en mjukglass med nötströssel på väg tillbaka till bussen. Den första (och sista) i år för mig. Har ju tidigare slukat glass i parti och minut, för att vid min njursvikt sluta helt. Äter mindre sött överhuvudtaget sedan dess. Så gott med en redig mjukglass!

När vi kom hem blev det vila för mig. Trots att jag snart haft semester i två veckor känner jag mig trött och sliten. Svårt det där med att slappna av och ladda batterierna på rätt sätt. Tror att jag grubblar mer när jag har tid så att säga och ofta är inte det så bra för mig. Sen har vi ju hela denna process med Felix som jag nog inte riktigt bearbetat på alla plan. Tankarna på honom kommer i vågor. Älskade fina Felix!