Jubileumsfest & skolavslutning

Ofta går dagarna utan att jag har någonting på schemat. Jobbar och sen orkar jag inte så mycket mer. Men den 11 juni var det både jubileumsfest och skolavslutning på programmet. Typiskt att det skulle infalla på samma dag och det blev en aning mycket för mig, men det gick.

Nu blev det så att jag var med på jubileumsfesten i ett par timmar och sedan drog jag ut till Storvreta och Elias skolavslutning efter det. Var så upp i varv efteråt att det ändå var svårt att sova. Idag fick jag ”straffet” genom att eftermiddagen på jobbet blev väldigt tröttsam.

Stiftets hus fyller 25 år. Igår var det alltså jubileumsfest exakt på dagen när huset invigdes den 11 juni 1994. Vi bjöds på buffé och hade ett litet husband som spelade musik från året samt lite senare på kvällen blev det karaoke för de sångsugna.

En quiz om året 1994 där jag hade komponerat ihop frågorna hann vi också med. Priserna var givetvis saker från 1994, en bok, en film samt en CD-skiva.

Det var väldigt trevligt och jag är så glad att det blev ett litet firande för huset. Kan inte låta blir att tänka tillbaka fem år när vi då firande huset och hur mycket som faktiskt har hänt på dessa år. Ingenting står sannerligen still och frågan är hur det kommer att se ut om ytterligare fem år?

Elias får betyg av fröken Charlotte.

Tog mig sedan vidare vid halv sju för att ansluta till skolavslutningen i Storvreta som startade en halvtimme senare. Att tiden inte står still blev både jag och Anna väl medvetna om under kvällen. Elias har nu gått ut årskurs 9 och visade upp fina betyg. Är så stolt över att han kämpade till slutet mot skoltröttheten och inte gav upp.

Elias med sina föräldrar

Igår var verkligen en dag då jag kände av att saker och ting avslutas och någonting nytt påbörjas. Banden till Storvreta är numera noll och riktigt vad som händer härnäst vet jag inte. Det enda jag vet är att det kommer att bli förändringar eftersom jag vill närmare stan av flera olika skäl.

Anna hade förberett med en jättegod tårta.

Vi fikade och firade av grabben efter skolavslutningen och avslutet i klassrummet. Tårtan var väldigt god och jag unnade mig en bit. Vi pratade lite framtid och vad som komma skall. Frida som bor med sin gamla pappa sedan i höstas var med och firade av lillbrorsan.

Elias hade sedan kontakt med sina forna klasskompisar och mötte upp dem för att fira att de nu slutat 9:an. Det är någonting speciellt som sagt att sluta grundskolan och han var ute till sent på kvällen.

Silverhalsband med ett lejon

Elias fick en liten gåva av oss. Ett silverhalsband med ett lejon (hans stjärntecken). När jag tänker tillbaka på hans skolgång känner jag en jädra stolthet. Han grejade många tuffa saker under åren och nu ska han vidare till gymnasiet.

Han kommer att få besked under sommaren var han kommer att läsa vidare. Blir det som han hoppas kommer han att bo väldigt nära sin mor. Kanske blir det då att han flyttar till henne (om det nu går för sig, vem vet?), och bli det så är det ytterligare ett starkt skäl för mig att flytta in till Uppsala.

11 juni 2019 blev en fin dag. Så glad över så mycket.