Melodifestivalen 2017 i TV-soffan eller vart fan tog Loreen vägen?!! #melfest

För det första, lyssna!

Skärmdump från Andra chansen 4 mars 2017 Loreen Statements

För det andra: titta:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Årets bästa bidrag i Melodifestivalen 2017!

Hon kom inte ens till final?!! Statements med Loreen borde ha vunnit hela skiten! Så begåvat, rösten, känslan och budskapet! Sådan kvalité och hur kunde denna pärla inte nå finalen?! Förundrad över de som röstar och vad som går till final och inte… !!?!?

Så nu fick jag ur detta ur systemet.

 

Melodifestivalen 2017Saker och ting tar tid. Kan inte spänna bågen lika hårt som för ett par veckor sedan då jag efteråt mådde väldigt dåligt. Måste ta saker och ting i rätt ordning och inte göra mig själv illa genom att hetsa fram ett bättre mående.

Det innebär att jag i år kommer att sitta i TV-soffan när finalen av melodifestivalen går av stapeln. Det känns inget bra alls eftersom jag i år fått tag på kanonbiljetter, men det tröstar mig dock att det är Anna som istället kommer att vara på plats tillsammans med Elias den 11 mars i Friends Arena.

Nu är finalbidragen klara och likaså startordningen. Här kommer mina tankar och tips om bidragen:

1. Ace Wilder – ”Wild Child”
Kaxigt och tonen i bidraget skiljer sig en del från de andra. Inte hennes starkaste bidrag i festivalen, men ändå en solid och bra poplåt. Refrängen är lite lam dock mot tidigare.
Betyg: ***
Placering: 8

2. Boris René – ”Her Kiss”
Jag gillar Boris René och detta bidrag. Blir glad av detta och svänger med. Kanske inte riktigt lika bra som förra året, men inte långt ifrån.
Betyg: ****
Placering: 9

3. Lisa Ajax – ”I Don’t Give A”
För mig helt ointressant. Tycker det är tråkigt att hon återigen får ett så pass anonymt bidrag för rösten har hon ju. Fastnar ingenstans hos mig. Lite för polerat utan känsla.
Betyg: *
Placering: 12

4. Robin Bengtsson – ”I Can’t Go On”
En snygg och gedigen poplåt. Inledningen är häftig och han håller stilen hela vägen ut. Topp 3 utan vidare.

Betyg: ****
Placering: 3

Jon Henrik Aninia 2017
Foto från Jon Henrik Fjällgrens facebooksida.

5. Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia – ”En värld full av strider (Eatneme gusnie jeenh dåaroeh)”
Innerligt och ärligt. En låt som växer hela tiden hos mig. Hans jojk berör mig väldigt mycket och när den kvinnliga rösten kommer in så höjs bidragen ytterligare och får nu överbetyg av mig. Topp 3.
Betyg: ****
Placering: 2

6. Anton Hagman – ”Kiss You Goodbye”
Charmig och ok röst. Refrängen funkar, men bättre än Loreen? Detta går mig ganska förbi och få toner fastnar.
Betyg: **
Placering: 10

7. Mariette – ”A Million Years”
Ok låt med en bra refräng, men det där extra saknas. I år igen. Tror på en placering i mitten.
Betyg: ***
Placering: 7

8. FO&O – ”Gotta Thing About You”
Totalt anonym poplåt som går mig helt förbi förutom att det kryper i mig och jag vill bara stänga av. Svag refräng och helt ointressant. Här vinner ju artisternas popularitet framför låtens kvalité, helt klart.
Betyg: *
Placering: 6

9. Nano – ”Hold On”
Byggs upp på ett härligt sätt och refrängen sitter som en smäck. En av få gångerna jag fått gåshud i år när andra delen av refrängerna sjungs. Snygg låt som fastnar och rösten gillar jag också. Min vinnare!
Betyg: ****
Placering: 1

10. Wiktoria – ”As I Lay Me Down”
Countrypop som skulle falla totalt om det inte vore för Wiktorias röst. Den räddar låten från lägsta betyg. För denna maler bara på. Radiohit som många gillar och placeringen blir på övre halvan.
Betyg: **
Placering: 5

11. Benjamin Ingrosso – ”Good Lovin’”
Gillar gunget och produktionen. En låt som växt hos mig och bena börjar att röra sig på gubben. Det är ett bra betyg, ska jag säga! Rent placeringsmässigt tror jag dock att bidraget kommer bort lite och placerar sig näst sist. 
Betyg: ***
Placering: 11

12. Owe Thörnqvist – ”Boogieman Blues”
Eftersom bidraget avviker så pass mycket från vad som brukar vara med i tävlingen, så är bara det ett plus. Sen kan man ju inte komma ifrån att det svänger rejält när Thörnqvist kör igång sin korv-boogie-woogie show. Kan komma ganska högt för att folk gillar det annorlunda.
Betyg: ***
Placering: 4

 

Nano Omar 2017
Nano Omar är min favorit. Foto: Albin Olsson.

Mitt tips som är baserat både på hjärta och hjärna (;-)

1. Nano – ”Hold On”
2.
Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia – ”En värld full av strider
3.
Robin Bengtsson – ”I Can’t Go On”

4. Owe Thörnqvist – ”Boogieman Blues”
5. Wiktoria – ”As I Lay Me Down”
6. FO&O – ”Gotta Thing About You”

7. Mariette – ”A Million Years”
8. Ace Wilder – ”Wild Child”
9. Boris René – ”Her Kiss”
10. Anton Hagman – ”Kiss You Goodbye”
11. Benjamin Ingrosso – ”Good Lovin’”
12. Lisa Ajax – ”I Don’t Give A”

Snabba reflexioner
Loreen, Roger Pontare och Axel Schylström borde vara i finalen istället för de tre sista på min lista.

David Lindgren och Clara Henry har varit alldeles utmärkta som programledare. Vad Hasse Andersson har där att göra förstår jag fortfarande inte, det är bara gycklarmössan som fattas. Bästa mellanakten hittills var när Lindgren sjöng ett schlagermedley.

Vad skönt det är att skriva av sig om väsentligheter…

Ett svar till “Melodifestivalen 2017 i TV-soffan eller vart fan tog Loreen vägen?!! #melfest”

Kommentarsfunktionen är stängd.