OS i Rio de Janiero

OS i Rio de Janiero 5-21 augusti 2016

I natt invigdes de 31: a sommarspelen i Rio de Janiero. De är faktiskt första gången som olympiska spelen går i ett sydamerikanskt land. Det är ett enormt arrangemang med 306 grenar i 28 sporter.

Säga vad man vill om OS, men det är positivt att i dessa tider så tävlar nästan 11 500 idrottare från 206 nationer tillsammans.

Att sitta uppe på nätterna är ingenting för mig numera, men när jag var yngre då såg jag det mesta live. Minns till exempel 1984 då spelen gick i Los Angeles, då hade jag säkert kraftiga ringar runt ögonen. (;-) Även i Atlanda 1996 tittade jag på nätterna. Men nu blir det inget sådant, utan jag får kolla på eftersändningarna och de aktiviteter som går på eftermiddagarna lokal tid.

OS är ju ändå OS på något vis. Har inte känt pulsen tidigare, men när jag nu på förmiddagen kollade på ett sammandrag från invigningen  känner jag att det ska nog bli lite kul ändå, detta med OS…

Therese Alshammar riktigt strålande när hon bar den svenska fanan. Alshammar gör sitt 6:e OS… bara det är en bedrift i sig tycker jag.

Här kommer lite bra länkar att ha fram till den 21 augusti, då spelen avslutas.

Officiella hemsidan
Olympic Games
Svenskarnas tävlande – dag för dag
TV-tider