Miljöpartiet i fritt fall – när avgår Romson?

miljöpartietMiljöpartiet börjar alltmer kännas som ett parti i fritt fall. Som om dammluckorna har öppnats och det inte finns någon väg tillbaka, utan ett ordentlig omtag med förändringar i partistyrelsen och bland språkrören.

Språkrören beter sig elitistiskt och maktfullkomligt, utan förståelse och lyhördhet i förhållande till miljöpartisters verklighet på gräsrotsnivå.
Göran Svensson

Bostadsminister Kaplan fick avgå och Yasri Khan vägrade av religiösa skäl ta kvinnor i hand. Åsa Romson använde ordet ”olycka” om terrorattackerna den 11 september 2001. Gustav Fridolin fattade inte att det kunde vara kränkande att som kvinna inte bli tagen i hand. Den miljöpartistiska presskontakten och planeringschefen försökte tysta kritik i SVT:s Aktuellt.

Den förra socialdemokratiska riksdagsledamoten Nalin PekgulNalin Pekgul går till hårt angrepp mot partiet och menar att de inte platsar i en feministisk regering. En forskare säger att partiet kan ha infiltrerats av islamister och idag blev MP paranoida och rädda för avlyssning. 

Som grädde på moset så mullras det alltmer inom de egna leden och alltfler undrar vad partistyrelsen håller på med. En del vill även att språkrören avgår och då i första hand Åsa Romson.

Att man godkänt försäljningen av Vattenfalls brunkol gör nu också att fler lämnar partiet.

Det börjar likna Juholt-affären detta och tillslut så finns det bara en väg ut för att det ska vända. 

Att åtminstone ett av språkrören avgår och tipset blir då att Romson får se sig om efter ett nytt jobb inom en inte alltför avlägsen framtid. Hon har tabbat sig mest helt enkelt genom åren och är den klart svagaste länken i partiet.

Först efter det tror jag att en läkningsprocess kan inledas…