Sara fick en chans till

Sara Nyd. Bilden är från SVT/När livet vänder.

I den fjärde säsongens andra avsnitt av När livet vänder så berättar Sara Nyd om någonting så fasansfullt.

För andra gången i sitt unga liv så försöker hon att ta sitt eget liv. Hon lyckas få bort stolen och hänger i snaran. Då kommer insikten om att detta är fel. Så totalt fel.

Tala om maktlös och förtvivlad när livet sakta men säkert är på väg bort. Tankarna på dottern och att detta bara är så fel, är väldigt starkt att ta del av. Men Sara får en chans till, för repet brister och hon faller ner på golvet innan livet gått ur henne.

Detta var som sagt ett väldigt starkt avsnitt och dessutom viktigt att berätta om tycker jag. Det kan vända, det kan bli bra och lösningen är inte att ta sitt eget liv, hur svart det än ser ut. Jag vet mycket väl att ibland ser man ingen annan utväg, jag vet det så väl.. men kan man bara få något av en uns av andra tankar så är detta ett program att rekommendera.

Anja Kontor pratar om det vi sällan kan eller orkar prata om. Sara fick en chans till, många får aldrig det. Rena impulser och infall kan släcka liv bara på sekunder. Ett otroligt starkt avsnitt av När livet vänder och så viktigt!

Du kan se avsnittet i sin helhet fram till den 15 april!