Melodifestivalen 2016 – finaltankar

Idag blir det melodifestivalfinal för mig och Elias. Vi ska vara på plats i Friends Arena. Det ska bli roligt.

Jag kommer att använda mitt instagram under dagen. Följ mig gärna där och du som själv har instagram, kommentera gärna (;-):

Instagram

Sen i morgon kväll så kommer jag att fylla på med bilder och tankar i denna post. Tyvärr så tror jag Frans vinner, men jag hoppas att Oscar Zia kommer tvåa åtminstone (;-).Oscar-Zia-Human-2016.jpg

 

Uppdaterat:

Det blev en fin kväll med Elias. Här kommer lite bilder med kommentarer om dagen och kvällen:

2016-06-12 Solna station

När vi kom till Solna station, så var det väldigt mycket folk där. Efter en stund så förstod vi att vi var där samtidigt som sista genrepet skulle genomföras på Friends Arena.

2016-06-12 Solna station

Vi stod på bron och tittade ut på tågbanorna som gick nedan. Till vänster Mall of Scandinavia.

2016-03-12 Mall of Scandinavia

2016-03-12 Mall of Scandinavia

Precis vid ingången till Mall of Scandinavia så hade de jättespeglar i taket. Att titta upp i dem gav en svindlande känsla.

2016-03-12 Mall of Scandinavia

Tre plan allt som allt. Stora plan i cirklar och jag vet inte allt. Många affärer var det.

2016-03-12 Mall of Scandinavia

Det här rosa taket gillade jag nog mest i hela köpcentrat.

2016-03-12 Mall of Scandinavia

Blev lite imponerad av att det fanns en Disneybutik. Tyvärr så var det fullt med folk därinne, så det var nästan ogörligt att gå runt och titta.

2016-03-12 Mall of Scandinavia

2016-03-12 Scandic Järva Krog

Samma hotell som förra året Scandic Järva Krog. Vi tog igen oss där en stund innan vi gick tillbaka till Friends Arena för melodifestivalen.

2016-03-12 Friends Arena

Bästa platsen! Detta var tredje gången vi var på finalen och den här gången så hade vi en fin överblick över hela arenan. Vill gärna sitta på samma ställe nästa år igen! Helnöjd. [Instagram]

2016-03-12 Friends Arena

Här uppträder Lisa Ajax, vilket inte var en av mina favoriter, utan det var Oscar Zia [Instagram] som slutade på andra plats.

Hela resultatlistan finns här!

Hur mycket jag än försöker så tycker jag inte att vinnarlåten är bra. Det är grötsång och så ointressant släpigt. Håller ju på att somna… nej jag ser inte tjusningen med vinnarbidraget. Tyvärr Frans, men placering mellan 10-15 den 14 maj är mitt tips.

Proffsigt arrangemang av SVT. Snyggt gjort och allt löpte på fint. Gillade det mesta mer i år än tidigare förutom inledningen som var bättre förra året. Men Sverige är verkligen proffs på att ordna sådana här musiktävlingar numera.

2016-03-13 Scandic Järva Krog

Morgonpiggast på hela hotellet! Vi var först ner till frukosten. Elias saknade pannkakor, men annars så var den helt ok tycker jag. [Instagram]

En fin tradition numera detta med att åka med Elias på finalen i melodifestivalen. Jag hoppas på en repris nästa år…

Avslutar med min lilla film från melodifestivalen 2016: