Melodifestivalen 2016 – finalen

Så här tycker jag om låtarna i melodifestivalens final, samt mina tips som jag VILL att det ska gå och som jag TROR att det går. Det är skillnad i det tippandet nämligen…

Finalen är nästa lördag 12 mars i Friends Arena. För tredje gången (tidigare 2013 och 2015) är jag och Elias på plats i arenan. Ska bli spännande äventyr!

1) PanetozHåll om mig hårt ***
Helt ok danslåt, men ingen vinnare. Lite för lam refräng som gör att det där lilla extra saknas.

2) Lisa AjaxMy Heart Wants Me Dead **
Hon sjunger bra, men låten är alldeles för anonym även om den växt en liten aning sedan delfinalen. Men den räcker inte till en placering i toppen.

3) David LindgrenWe are Your Tomorrow *
För mig en helt obegriplig finalist. Känner ingenting när jag hör detta bidrag. Sticker inte ut någonstans och så tråkigt.

4) SaRahaKizunguzungu *
Berör mig inte alls, totalt menlös musik. Låter bara illa i mina öron. Går bort direkt.

5) Oscar ZiaHuman *****
Första gången jag hörde refrängen så kände jag att denna låt vinner hela melodifestivalen i år. Nu är jag inte lika säker, men för mig så är den en vinnare. Han har en sådan känsla i sången och refrängen är i världsklass!

6) Ace WilderDont Worry ****
Gillar mer och mer. Härlig energi och ett bidrag jag blir glad av. För mig är det bättre än den förra låten hon ställde upp med. Tror på en toppplaering även den här gången för henne.

7) Robin BengtssonConstellation Prize ***
Dansant och ett trevligt Avicii-doftande bidrag. Den där riktiga hooken saknas dock för överbetyg.

8) Molly SandénYouniverse ***
Bra på alla sätt och vis, men den där riktiga refrängen och trycket saknas. Det är liksom välgjort och helt ok, men ingen vinnare.

9) Boris RenéPut Your Love on Me ****
Det är här musik som får mig glad. Han är så härlig på scenen med fin energi och låten är en hit i mina öron. Skulle ha gått direkt till final.

10) FransIf i Were Sorry **
Nej, jag går inte igång på detta som så många andra gör. Tycker han sjunger märkligt grötigt och det känns sökt allting bara. Fast någonting säger mig att många gillar detta och att bidraget blir livsfarligt. För mig är den dock ingen vinnare och hamnar inte på den övre halvan.

11) WiktoriaSave Me ***
En bra låt med ett fint tryck. Lite tam i versen kanske, men jag tror att refrängen och rösten göra att den ändå når övre halvan.

12) Samir & ViktorBada nakna
Tycker det är är så dåligt överallt. Det är bara effektsökeri och det handlar ingenting om musik. De går vidare på sina personligheter och då spelar det ingen roll vilken skit de framför. För detta är skit – rakt igenom!

Så är VILL jag att det ska gå:
1) Oscar Zia – Human
2) Ace Wilder – Dont Worry
3) Boris René – Put Your Love on Me

Så här TROR jag att det går:
1) Frans – If i Were Sorry
2) Oscar Zia – Human
3) Ace Wilder – Dont Worry


Relaterat
Melodifestivalen 2016 – mina favoriter
En helg med #melfest (2015)