Svagt EM-kval i fotboll

Efter mål av Marcus Berg och Zlatan så besegrades Liechtenstein med 2-0 i kvalet till fotbolls-EM. Sverige imponerade inte och jag tror  att matchen mot Moldavien blir svår och grejar landslaget tre poäng så får vi vara nöjda. Är inte alls säker på det.

De har ju i tidigare kvalmatcher visat att spelet inte finns där och att försvaret är sämre än på många år. När dessutom Zlatan inte är lika dominerande som tidigare och fortfarande är den som är A och O för att Sverige överhuvudtaget lyckas vinna matcher mot blåbärsgängen, då är läget allvarligt för svensk fotboll.

Det går inte längre att bygga ett landslag på enbart Zlatan. Hans karriär är i slutfasen och han känns inte lika hungrig som tidigare. Förbundskaptenen Erik Hamrén måste börja slussa in nya hungriga spelare för att bygga upp någonting helt nytt. Kanske är det så att det inte går förrän Zlatan lägger av? Han dominerar landslaget så pass mycket idag (och då inte bara på planen) att vidare utveckling är mycket svårt så länge han är kvar?

Man kan säga vad man vill om förra förbundskaptenen Lasse Lagerbäcks gnetfotboll och defensiva inriktning, men nog var det bättre än det som idag presteras. Sverige har ju inget spel och försvaret är ibland skrämmande dåligt. Mot bättre motstånd så har det ju visat sig att vi tappat mycket, om man jämför på Lagerbäcks tid. Går Sverige till EM så får vi vara glada, men jag är inte alls säker på det efter att ha sett de sista matcherna.

Sveriges match mot Moldavien på måndag känns obehaglig tycker jag. Normalt sätt så vore tre poäng en självklarhet, men jag undrar jag… känns mer som en 0-0 match…