Umeå – den tredje dagen

2015-05-03 Umeå

Den tredje dagen i Umeå tittade solen fram. Vi beslöt oss för en promenad till Nydalasjön. Mycket i naturen låg fortfarande i dvala och de enda blomster jag såg var faktiskt tussilago.

2015-05-03 Nydalabadet

Nydalabadet, Umelagun samt First Camp Umeå huserar bredvid varandra.

2015-05-03 Nydalabadet Umeå

En härlig sandstrand där det om några veckor kommer att vara full fart. Nu var det relativt lugnt.

2015-05-03 Nydalasjön

Nydalasjön är en insjö. När jag läser på lite om sjön så står det bland annat att skulle man vilja vandra runt den så är sträckan 8,5 kilometer. Kommunen tillhandahåller också gratis ved på de grillplatser som finns runtom sjön. Generöst.

2015-05-03 Nydalasjön

Gillar du att fiska så finns de vanligaste fiskarna i sjön. De lokala sportfiskeklubben Blåknuten berättar mer om den fiskrika sjön. En sak att nämna är att de planterar ut ett par ton fisk per år. Regnbåge, men även öring som är mellan 0,4 kg till 4 kg placeras ut vid fem tillfällen mellan maj och oktober.

Som jag skrev första dagen så har jag valt att lägga upp de allra flesta bilderna i ett eget album på Facebook av logistiska skäl. Du som är min vän där (eller vill bli) kan kolla in dem om du vill.

2015-05-04 Mariehemsvägen Umeå

När vi var klara med detta så skulle vi ta oss till ett köpcentra som till viss del fortfarande inte är riktigt klart.

2015-05-03 Strömpilen, Umeå

Köpcentrat Strömpilen invigdes i november 1998. Idag har det byggts ut flera gånger och har 22 butiker på ytan 22 000 kvm. När vi var där så kändes det fortfarande som om vissa delar inte riktigt var klara…

2015-05-04 Strömpilen Umeå

Det häftigaste på hela området var denna väggmålning på en av toaletterna! (;-) Först så fattade jag inte riktigt vart orden kom ifrån, men efter ett tag så ramlade polletten ner när jag såg på väggen mitt emot och den kända siluetten från plattan The Dark Side of the Moon (1973) med Pink Floyd.

Grymt målat och en tänkvärd text! Coolast på hela Strömpilen…

2015-05-03 Strömpilen Umeå

Vi gjorde som igår, köpte med oss lite lunch på en av affärerna och satte oss sedan ute. Även idag vid Ume älv!

2015-05-03 Strömpilen Umeå

Ett stort trädäck uti älven…

2015-05-03 Kolbäcksbron Umeå

Vi hade vy ut mot Kolbäcksbron där vi satt och tuggade på våra kycklingspett, salladsblad och jag vet inte allt.

2015-05-03 Umeå

Lite andhämtning på en av de lokala bussarna. Nästa mål i sikte där en tvåhjuling skulle kollas in.

2015-05-03 Umeå

Det är ju så roligt att ta bilder. Dessutom hjälper det mig att minnas än mer.

2015-05-03 Intersport Umeå

En cykel på Intersport! Nyttopryl som är bra på många sätt och vis.

2015-05-03 Mariedal Umeå

Linn cyklar iväg och jag tar mig en promenad tillbaka. Mariedal i Umeå där jag aldrig satt min fot tidigare var utgångspunkten, men med nutidens teknik så var det inga problem för mig att hitta rätt.

2015-05-03 Umeå

Passerade hus, en skola och områden jag aldrig varit i tidigare. Lite hagel, lite regn och sol i en salig blandning.

2015-05-03 Mariehemsvägen Umeå

Framme vid Mariehemsvägen som är lååång…

2015-05-03 Umeå

En köttig middag ånyo. Solen tittade fram lite senare på kvällen. Vi kollade in ett par filmer och mös. [Instagram] Mycke nötter har det blivit de senaste kvällarna och proppmätt är bara förnamnet.

Ibland skulle jag vilja frysa tiden. Bara vara. Stanna i detta. Blir nedstämd av bara tanken att åka hem igen…

2 svar till “Umeå – den tredje dagen”

  1. Tofflan: Mina intryck sammanfattas när jag kommit hem ikväll, men ”världens tråkigaste” känns Umeå inte alls som. På många plan mer ”levande” och intressant än Uppsala. Det klart dotra skulle ha en cykel! Flera flugor på smällen så att säga och sådant ska uppmuntras.

  2. Så fint det verkar vara i och runt omkring Umeå! Jag hade fått intrycket – av den f d vän, förstås – att Umeå var världens tråkigaste ställe. Och det intrycket får jag inte nu! Stranden och sjön påminner mycket om Byhålan, för övrigt.

    Så bra med en cykel! 😛 Vätternrundan nästa, eller? 😉

Kommentarsfunktionen är stängd.