Den andra dagen i Umeå

Efter en lugn förmiddag så drog vi vidare till Umeå Universitet som första stopp på dagens äventyr.

2015-05-02 Umeå Universitet

Ingång Lindellhallen

2015-05-02 Umeå Universitet

Umeå Universitet

2015-05-02 Umeå Universitet MIT-huset

Umeå Universitet har fyra campus. Linn går på Campus Umeå och utbildningen Digital Medieproduktion som pågår under sex terminer.

Utbildningen ger henne kunskaper för jobb inom webb-, reklam-, spel-, film- eller tv-branschen. Det är både teori och praktik som är grunden för jobb inom mediebranschen där kreativ design, konceptutveckling och entreprenörskap är de främsta fokusområdena.

Hon håller ofta till i datasalarna i MIT-huset och dit tog hon mig. Hon visade sina arbeten och jag hängde med så gott jag kunde. Hon visade mig några uppgifter som hon hade fått göra under de snart två terminer som hon gått på skolan. Imponerad och stolt blev jag givetvis över hennes kreativitet och på det sätt hon tar sig an skolarbetet.

2015-05-02 Umeå Universitet

Efter visningen i skolan så tog vi oss vidare ner mot stan.

2015-05-03 Rådhustorget Umeå

Rådhustorget så stod det en sammanbiten och karg man. Bronsstatyn heter Standing Man och är skapad av skulptören Sean Henry. Mannen har stått på torget sedan 2009 och en nästan exakt kopia finns även i Newcastle, Storbritannien. Ingen vet vem han är, var han kommer ifrån eller vart han är på väg.

150503_angeln

 

På presentbutiken Hjärtero så hittade jag en fin ängel som jag spontant kände att min dotter skulle få av mig som gåva och som ett minne av att jag varit och hälsat på henne dessa dagar.

Sen drog vi till Ume älv och åt lunch ute. Vi köpte med oss mat och visst var det lite kallt emellanåt, men ändå en fin upplevelse.

Vi satt utanför Väven och när plocksalladen var uppäten så tog vi oss in i den häftiga byggnaden.

Väven består av cirka 15 000 kvadratmeter yta där Umeå stadsbibliotek huserar på tre våningsplan, Kvinnohistoriskt museum med utställningar, skaparverkstäder, Folkets Bio, lokaler för konst och en massa annat.

 

2015-05-03 Kvinnohistoriskt musem

Vi hamnade först hos Kvinnohistoriskt museum och utställningen En ropande tystnad transformerad som var riktigt intressant. Utställningen handlade om kvinnor, ålder och historia – och om trans. Könsidentitet och åldrande.

Regnbågshyllan, böcker och sen en redig fika på nedre botten. Bilder på Facebook.

2015-05-03 Ume älv

Vi fortsatte att gå längst Ume älv. Vinterjacka på och ganska kyligt och grått, men det stoppade inte oss att vara ute i stora delar av dagen.

2015-05-02 Umeå stads kyrka

Eftertanke och ett ljus tände vi båda för min mor och dotterns farmor när vi gick in i Umeå stads kyrka.

2015-05-02 Hjärta

Hittade ett härligt stort och rött hjärta på vår vandring.

2015-05-02 Bildmuseet

Bildmuseet och utställningen The Spaces Between – samtida konst från Havanna gav många intryck… ser du orden? Om inte så står det would you like to buy my misery.

2015-05-02 Bildmuseet Umeå

På ett ställe så hängde det en massa hörlurar. Ljudchock eller bara ett spel för galleriet?

2015-05-02 Klädnypan Umeå

Klädnypan i Umeå invigdes i september 2013. Den är nio meter hög och är skapad av Mehmet Ali Uysal.

2015-05-02 Klädnypan Umeå

Linn vid Klädnypan.

2015-05-02 Ume älv

Vid älven så visade den tomma båtplatsen att säsongen inte riktigt kommit igång ännu.

Vi svängde upp vid Båtgränd och tog sedan bussen till Ersboda köpområde för att handla mat till kvällen. En intensiv dag som jag lägger till mitt hjärta och kommer att minnas med glädje.

Ett stort och relativt nytt köpcentrum samt en vattenupplevelse står idag på programmet. Solen skiner och molnen är få på himlen.

2 svar till “Den andra dagen i Umeå”

Kommentarsfunktionen är stängd.