Påskafton 2015

Måste bara börja med en bild från igår kväll:

2015-04-03 Månen

Fotade flera bilder efter det att jag “upptäckte” månen i högra hörnet. Det blir ju så läckert med dess sken tillsammans med den höga påskliljan och stearinljuset med sin låga. Härlig blandning i bilden som jag gillar.

Idag på påskaftonen så åkte jag och Linn till Anna på eftermiddagen. Carro skjutsade oss och samtidigt så passade vi på att umgås en stund. Det var trevligt och jag är så glad för henne och pojkvännens skull eftersom de ska bli föräldrar i oktober.

Anna hade förberett det mesta. Skalning av räkor och potatis hjälpte jag dock till med under tiden jag fikade och pratade med Linn och Carro. Multitasking är mitt förnamn. Carro drog efter en liten stund till sitt jobb.

Påskafton 2015

Linn och Elias väntar på mat. Själv så springer jag omkring och dokumenterar som vanligt. Men det är så roligt att ha lite bilder tycker jag för arkivet och bloggens skull. Johan var också med och åt tillsammans med oss andra.

Påskafton 2015

En finncrisp med en god moja som Anna gjort samt flera ägghalvor med rom och räkor på fanns bland annat på tallriken. [Instagram]

Påskafton 2015

Lax i ett par varianter med goda såser bjöds det också på, men min favorit på påskbordet var den broccoligratäng på ost som Anna hade gjort. Det var så god och jag fick med mig en liten bit hem att mumsa på i afton.

Anna hade också gjort egna köttbullar, utan ströbröd. De smakade väldigt gott och några sådana gick också ner i den allt mindre kistan. Gott!

Påskafton 2015

Anna spelar hejdej vid påskbordet eller vad det nu heter. Ladan var visst full…(;-)

Påskafton 2015

Efterrätt som var så god så. Vipsgrädde, hallon och en kopp kaffe. En perfekt påskmiddag och en generös värdinna om någon nu skulle fråga mig om hur jag upplevde påskafton 2015.

Påskafton 2015

Osttallriken orkade vi helt enkelt inte med, så jag fick med mig en liten bit av varje del och det ska jag goffa på lite senare när 60-årsfirande av Eurovision drar igång…

Påskafton 2015

Till och med jag fick ett litet påskägg som jag inte alls hade räknat med. En trisslott med massa skrap på. Ingen vinst, men en fin gest av Anna. De andra “barnen” fick påskägg som hon hade fixat på förmiddagen…

Påskafton 2015

Vi fikade och skrattade ihop. Vad vi skrattade åt?

Morran och Tobias
Helt galen serie som du själv kan se på YouTube. Vissa scener alltså… (;-)

Morran. Skärmdump från SVT.
Morran, spelad av Johan Rehborg.

Påskafton 2015

Tiden gick så fort och helt plötsligt så var det kväller. Hälsade på påskkärringen i dörren och drog sedan hem till katterna…

Nu sitter jag här och undrar vart dagarna tar vägen. Det snurrar på rätt bra numera.

2 svar till “Påskafton 2015”

  1. Ja, ladan är alltid full i ”hejdej”… (och silon, men inte riktigt lika mycket)

    🙂

Kommentarsfunktionen är stängd.