Påsklov utan tanke

Fick precis reda på att Elias har påsklov nästa vecka! Jag vet, det är min skyldighet som förälder att ha koll på ledigheter och sånt, men när jag och Anna skiftar som vi gör, så missar jag ibland att ha koll. Erkänner det utan försök till bortförklaringar.


Påsken 2012

Nu börjar ju grabben att bli äldre, så det är ju inte fullständig katastrof. Men det känns ju sådär att han får ett lov utan tanke på att göra någonting. Det är ju inte första gången som jag inte har någon som helst planering inför en längre ledighet.

Att fixa aktiviteter, åka på resor och planera har aldrig varit någonting som jag har grejat särskilt bra gällande barnen. Efter skilsmässan, så har det blivit än värre. Nu är ju alla andra barnen stora, men för Elias så har det inte varit många skidresor till Åre eller skridskoturer i Fjällnora om jag säger som så. Mitt intresse för sådant rent generellt har varit minimalt därav så blir det inte så mycket gjort när det är långledigt.


Påsken 2013

Ett biobesök någon gång ibland har det väl blivit. En tur ner på stan och kolla på någonting med avslutning på favorithaket är väl den vanligaste aktiviteten, om vi nu inte bara är hemma och som vi säger tar en innedag. (;-) Vad vi gör då, det är inte så svårt att räkna ut för den som känner oss lite bättre…

Vet inte om jag ska få dåligt samvete för detta eller inte. Ibland så tänker jag att barnen missar mycket som inte har fått åka iväg på längre resor, men samtidigt så gjorde vi ju lite sånt när de andra barnen var små. Visserligen bara inom Sverige, men vi hyrde stugor ibland och en gång så var vi på Gotland. Minns också en resa till Åland, så helt dött på äventyr har det inte varit för barnen när jag nu tänker efter lite. Frida och jag åkte till London 2010, men det är nog den enda utlandsresan jag hittills gjort med någon av mina barn.


Påsken 2014

Påsklov utan tanke. Även 2015. Någon dag kan jag nog ta ledigt och någon dag kan han nog hänga på till stan. Sen får vi se…

 

[Bild ?]
Påsken 2015