En helg med #melfest

2015-03-14

Förmiddagen igår var solig och fin. Melodifestivalen live stod på programmet. Laddning med kaffe och surfning…  mitt på dagen tog vi oss sedan till Solna och Friends Arena med buss och länståg…

150314_02

… och efter ett tag så var vi framme i Solna.

2015-03-14

Framför Friends Arena ligger Quality Hotel Friends med sin arkitektoniska utformning och utmärkande fasad med tusen runda fönster i olika storlekar.

2015-03-14

Efter lite kringelikrokar så hittade vi fram till Hotell Scanic Järva Krog.

2015-03-14

Vila på rum 337 och sen käk. [Instagram] Vi hade sådan tur att vi hann ner innan en stora rusningen drog igång. Enligt informationen så skulle det finnas en meny, där vi redan hade utsett Järvaburgaren som vår middag, men se det var bara köttbuffé som bjöds denna dag. Men det funkade bra och vi åt oss riktigt mätta…

2015-03-15

Strax efter 18-tiden så gick vi mot arenan och melodifestivalen 2015. Det ser nära ut på bilden, men här snackar vi inte fågelvägen för att komma fram. Det är byggen och järnvägar och jag vet inte allt som gjorde att man måste ta sig en redig omväg. Det går helt enkelt inte att komma fram rakt på utan man måste gå runt till vänster en bra bit och sen gå tillbaka igen.

2015-03-14

När vi så äntligen kom fram så skulle vi till ingång G. Givetvis så låg den på andra sidan och mina värkande fötter fick inte vila.. det tog sin lilla tid att ta sig runt jättebygget.

2015-03-14

Efter att ha inhandlat lite gotta till Elias, så intog vi våra platser. Då var jag ganska slut i rutan om jag ska vara ärlig efter allt rännande. [Instagram] Men vi blev ändå positiva över platserna. Full översikt och faktiskt bättre vy än förra gången 2013.

Förväntansfulla tillsammans med 28 000 andra melodifestivalentusiaster…

Tävlingen då? Så här tyckte jag när jag nu sitter hemma och försöker sammanfatta både att vara på plats samt att se sändningen idag på TV:n:

1. Samir & Viktor "Groupie”
Fungerade riktigt bra live tycker jag. Lät bättre när man var på plats i arenan. Kanske berodde det på den positiva stämningen och att alla sjöng med?
Poäng: 49. Placering 8

2. JTR “Building It Up”
Svängigt men ingenting som riktigt fastnade och tog tag i mig och det var ingen skillnad oavsett vart jag befann mig.
Poäng: 24. Placering 10

3. Dinah Nah "Make Me (La La La)"
Upplevelsen i arenan var att hon sjöng duktigt surt. Tyckte hon hade stora problem med att få det att låta som det brukar, men när jag kollar på finalen på TV, så låter det bättre… hehe.
Poäng: 22. Placering 12

2015-03-14 Melodifestivalen 2015

4. Jon Henrik Fjällgren "Jag är fri (Manne Liem Frije)”
Tycker att han kommer fram bättre via TV än på arenan. Blev inte lika berörd när jag hörde bidraget live. Blir mycket mer berörd när jag ser honom i ögonen framför TV:n. Då växer bidraget för mig.
Poäng: 139. Placering 2

2015-03-15

5. Jessica Andersson "Can’t Hurt Me Now"
Kom liksom bort i konkurrensen. Sjunger jättefint och melodin är helt ok, men den räcker inte riktigt till. Det häftiga i detta nummer var ju att vi i publiken var så med och tände ficklampan i våra mobiler. Vilken syn det var! Mäktigt!
Poäng: 23. Placering 11

2015-03-15

6. Måns Zelmerlöw “Heroes”
Inget snack i år. Han var överlägsen på alla plan! Vilket drag det var i publiken. Här drogs jag med i både sång och jag vet inte allt.. så häftigt att få se detta på plats! Han blir livsfarlig i Wien. Slog rekord i antal poäng och det säger väl allt?
Poäng: 288. Placering 1

7. Linus Svenning "Forever Starts Today”
Trummor och eld är väl häftiga attiraljer att ha på scen, men har man ingen låt, då spelar det liksom ingen roll. Rör ingenting i mig och detta gick bara spårlöst förbi.
Poäng: 59. Placering 6

8. Isa "Don’t Stop"
Inte riktigt min typ av låt, men hon gör det helt ok. Fart, fläkt och snyggt nummer.
Poäng: 56. Placering 7

9. Magnus Carlsson "Möt mig i Gamla stan"
Den här dängan tyckte jag fungerade riktigt bra live. Härligt drag och den steg hos mig. Men någon vinnare är det inte.
Poäng: 28. Placering 9

10. Eric Saade “Sting”
Häftig scenshow, bra vers men en refräng som inte gör den till en vinnare. Det saknas en riktigt bra hook i låten. I sammanhanget så räcker det inte hela vägen.
Poäng: 77. Placering 5

11. Mariette "Don’t Stop Believing"
Fungerade inte alls live. Men melodin är så stark i sig att framför TV:n så blir det någonting helt annat. Ett gedigen låt som har någonting speciellt och som var så värd sin bronsplats.
Poäng: 102. Placering 3

2015-03-15

12. Hasse Andersson “Guld och gröna skogar”
Här blev många som tokiga och då framför allt damer. Första och enda gången under kvällen som folk omkring mig reste sig upp och dansade. Jag fattade ingenting… min ena granne sjöng med i varenda stavelse och var helt inne i låten. Fattade ännu mindre..
Poäng: 78 Placering 4

Sammanfattning
1. Måns Zelmerlöw – Heroes (288 p)
2. Jon Henrik Fjällgren – Jag är fri (Manne leam frijje) (139 p)
3. Mariette – Don’t Stop Believing (102 p)

4. Hasse Andersson – Guld och gröna skogar (78 p)
5. Eric Saade – Sting (77 p)
6. Linus Svenning – Forever Starts Today (59 p)
7. Isa – Don’t Stop (56 p)
8. Samir & Viktor – Groupie (49 p)

9. Magnus Carlsson – Möt mig i Gamla stan (28 p)
10. JTR – Building It Up (25 p)
11. Jessica Andersson – Can’t Hurt Me Now (23 p)
12. Dinah Nah – Make Me (La La La) (22 p)

2015-03-14

Bäst: När Conchita Wurst sjöng sin vinnarlåt Rise Lika a Phoenix så rös jag och blev riktigt berörd. Live så var den mycket bättre än att sitta framför TV.

Sämst: Att hjärtröstningen “kollapsade” under Jon Henriks låt. Märkligt att de inte har större resurser för att skydda sina system, oavsett vad detta nu berodde på.

2015-03-14

Tillbaka på hotellrummet. De tog oss nästan en timme eftersom det var köer och trånga passager utanför arenan. De bygger ju överallt och gångvägarna är inte optimala. Ett tag var det så trångt att vi varken kom framåt eller bakåt. Då gäller det att tänka positivt och att det snart är över. Men det gick bra och vi mös en stund på hotellrummet.

2015-03-15

Äggröra, skinka, korv och bacon. En frukost helt i min smak, se LCHF-smak…(;-). Elias hittade dessutom pannkakor och en bulle så han var också nöjd.

2015-03-15

Häng på 337:an innan det var dags för en ny härlig långpromenad mot tågstationen. [Instagram]

2015-03-15

En grabb som inte vill vara med på bild.

2015-03-15

2015-03-15

Byggarbetsplats

2015-03-15

Arenastaden byggs för fullt i Solna.

2015-03-15

Arenastaden och Friends till vänster och vårt hotell en bit upp och sen till höger…

2015-03-15

Solna pendeltågstation

2015-03-15

Till vänster Solna pendeltågstation och till höger Arenastaden och ytterligare en bit bort Friends Arena.

2015-03-15

I väntan på pendeltåget som numera går direkt till Uppsala. Det är så skönt att slippa åka in i Stockholm och sen ut igen till Solna. Nu går allt så mycket smidigare.

Sammanfattningsvis så konstaterar jag återigen att tiden bara rusar och känslan av att “har vi verkligen varit på melodifestivalfinalen” infinner sig när jag sitter och knappar in dessa bokstäver. Det är väl tur att jag har bilder och ett par korta filmsnuttar från evenemanget. Detta för att minnas denna trevliga upplevelse tillsammans med min son.

Skärmdump från SVT

Just ja, grattis Måns till segern! (;-) Kolla hur han firade backstage direkt efter…

5 svar till “En helg med #melfest”

  1. Kim: Det blir ju heller aldrig klart. Nya saker byggs hela tiden.. men det var väldigt besvärligt den här gången, både att ta sig dit och tillbaka till hotellet.

  2. Kul att ni var där!
    Varje gång jag råkar åka förbi arenan så tänker jag att det kan inte vara lätt att ta sig dit. Och jag hade ju rätt…

  3. Tofflan: Att bara sitta inne i denna jättearena är mäktigt och lite surrealistiskt.. Conchita kan du se på svtplay, det är det väl värt..

  4. Vilket härligt äventyr ni har varit på! Måste vara en speciell känsla att var där, på plats, liksom… Här hemma missade vi både Conchita och första bidraget, tyvärr.

Kommentarsfunktionen är stängd.