Olof Palme 1927-1986

Idag är det 29 år sedan som Sveriges statsminister blev mördad. Det var en orolig tid och enligt många så går hans mördare fortfarande fri. Han mördades klockan 23.21 och dödförklarades 00.06 den 1 mars 1986.

En artikel i Expressen idag berättar om att det var Christer Pettersson som var den som mördade Palme. Det kanske är på det viset att Lisbeth Palme från början hade rätt, att det faktiskt var Pettersson? Det behöver inte vara någon konspiration eller något stort nätverk bakom, kanske är det så enkelt att det faktiskt är Pettersson som är mördaren?

Just att Lisbeth Palme har pekat ut honom, det tycker jag väger tungt. Varför skulle hon hitta på eller ljuga om detta? Konspirationsteorierna kring detta tycker jag känns alldeles för spektakulära. Visst, det går inte att utesluta någonting men jag tror inte på det utan jag tror helt enkelt att Pettersson av en tillfällighet såg makarna Palme och tog chansen.

Läs själv och bilda dig en egen uppfattning. För mig är mordet på Olof Palme uppklarat, även om det i juridisk mening inte finns någon gripen för mordet idag.

Själv var jag då 20 år och låg i lumpen. Jag hade lagt min madrass i vardagsrummet för att kunna lyssna på musik i den stereoanläggning som jag hade i bokhyllan. Minns så väl att när jag slog på radion, så var det inte alls någon musik som spelades, utan just nyheten om att vår statsminister Olof Palme hade blivit mördad. Detta var efter midnatt och sen kunde jag inte sova mer… Minns att jag ringde syrran och någon kompis och pratade och pratade…