“Jag är fri” med Jon Henrik Fjällgren i #melfest

Årets melodifestival har inte rosat marknaden. En låt har jag fastnat för hittills. För övrigt så vet jag inte riktigt hur urvalet har gått till eftersom de allra flesta bidrag varit rent usla. Men ikväll så har jag stort hopp om förändring.

Skärmdump från SVT

Den jojkande samen Jon Henrik Fjällgren går in i tävlingen med sitt bidrag Jag är fri.

Jon Henrik är favorit, åtminstone bland genrepspubliken med nästan 28% av rösterna. Jag förstår dem. Hans platta Goeksegh fick mig att gå ifrån alla min principer med en recension. Så bra var den!

Så här skrev jag om hans musik:

Jon Henrik Fjällgren tar med mig till en helt ny dimension. Hans musik och röst är något utöver det vanliga och han har en sådan känsla när han jojkar. Det är svårt att beskriva faktiskt, men jag blir väldigt rörd och ryser så av hans fina känsla och röst.

Det finns ett vemod blandat med någonting livsbejakande i hans musik som är helt nytt för mig. Det är stort helt enkelt att få ta del av hans platta Goeksegh (det samiska ordet för norrsken) och jag kan bara tacka honom för det han delar med sig till oss andra. Rent, ärligt och så rakt in. Magiskt…

Så jag har en del förhoppningar ikväll om ett fint bidrag. Jon Henrik har en ärlighet och känsla som få i sitt uttryck. Hoppas så att han levererar och går direkt till Friends… … och jo, jag kommer att ta ner röstningsappen redan nu för att vara förberedd på att rösta på min favorit…

Relaterat
Jon Henrik Fjällgren Facebook
Jon Henrik Fjällgren YouTube
Jon Henrik Fjällgren Instagram