Halvtid i #melfest

melodifestivalen2015

Det är inte så att jag inte tittar på årets melodifestival. Men det där riktiga engagemanget har uteblivit i år. Kanske beror det på den dåliga starten förra veckan? De bidragen var faktiskt bland de sämsta jag har hört i någon delfinal genom alla år. Sen mellanakterna?

Så igår när jag satte mig för att kolla så hade jag inga förväntningar alls. Det mest roliga var att SMS-chatta med Elias om bidragen och vad vi tyckte. Det var roligt och vi tyckte ganska lika om det mesta. Det ska bli så kul att få se finalen live med honom i mars!

Det positiva är att programledarparet Sanna Nielsen och Robin Paulsson känns mer naturliga och trygga än förra årets programledare. De passar bra ihop och det fungerar ok, sen kan ju inte de hjälpa vilket manus de får. Resten förutom tävlingsmomentet hoppar jag över att tycka någonting om, mer än att det just inte finns så mycket att säga.

Don’t Stop Believing med Mariette Hansson är den klart bästa låten hittills. Sen kommer ingen och ingen och sen dyker 40-åriga Magnus Carlsson upp. Hans åttonde (!) försök renderar en finalplats med dansdängan Möt mig i Gamla stan. Den är helt ok och många kommer att dansa till den i vår, men som sagt Mariettes bidrag låg på en helt annan nivå och den tror jag kommer att gå riktigt långt i årets tävling.

Jo, jag röstade en gång på henne. Så helt oengagerad är jag inte… (;-)

2 svar till “Halvtid i #melfest”

 1. Tofflan: Utan SMS-chatten med grabben så hade jag kunnat titta på någonting annat. Faktiskt.

  Mariette andas kvalité. Magnus låt är dansvänlig, men inte något spännande i min bok.

  Jag ska köpa ägg, så jag får nog gå väldigt sakta till Anna. (;-) Ha själv en fin dag!

 2. Jag tycker också att årets programledarpar är bra. Filippa Bark, däremot… Pinsamt!

  Min favorit igår var Magnus. Mariettes låt förstod jag skulle gå vidare. Den och hon var lika konstiga som Loreen och hon vann ju. 😉

  Förstår att du ser fram emot finalen med Elias! Så mysigt och vilken upplevelse det måste vara!

  Ha en fin dag och halka inte på promenaden till och från Himlen!

Kommentarsfunktionen är stängd.