Nyårskollen #48

Årets sista dag och den sista nyhetskollen. Nu förvandlad till nyårskollen.


Foto från Pixabay.com.

UNT: Hundraketer säljer till nyår
Som om det hjälper att etikettera om raketerna och påstå att de smäller mindre. Vad hjälper det en stackars hund om det smäller på massa ställen samtidigt? Dumheter..

 

SvD: “Något tragiskt över alla dessa farsor”
Brukar inte ha mycket till övers för Katarina Wennstam, men i denna krönika så kan jag inte annat än hålla med henne. Hon skriver bland annat:

Men vi måste inte göra det med miljöfarliga fyrverkerier som skrämmer slag på hundar, sätter eld på hus, skadar människor och kostar mer än ett barns skolgång under ett år.

Göteborgsposten: Dyrare vin, snus och resor vid årsskiftet
Vid nytt år så träder en massa nya lagar i kraft samt så ändras priserna på vissa varor. Alkohol, snus och resor blir dyrare från och med i morgon.

 

Metro: 4 anledningar till att du får en god ekonomi 2015
Men vi kommer att få det bättre ekonomiskt 2015, trots att en del priser höjs. Detta beror på låg inflation, låga räntor och höjda löner för den som jobbar.

UNT: Hon gör Nyårsklockan 2.0
När könet är det som avgör, då blir det sällan bra. Skådisen Bahar Pars har dragit ihop ett gäng kvinnor för att läsa den berömda dikten. När orsaken enbart handlar om könet, då tappar jag fort intresset. Kanske du gillar detta mer?

 

Jan Malmsjö
Jan Malmsjö. Foto: Stefan Söderström (från Wikimedia Commons)

Göteborgsposten: Malmsjö ångrar inte beslutet
Den riktiga läsningen av Nyårsklockan görs inte av 82-åriga Jan Malmsjö längre. De senaste tolv åren så stod han på Sollidens scen, men nu är det dags för Loa Falkman. Malmsjö ångrar inte sitt beslut och ska i år fira in det nya året med sin fru Marie Göranzon.

Relaterat
Tidigare nyhetskollar

2 svar till “Nyårskollen #48”

  1. Hundraketer var det dummaste! Och Tennysons dikt… Ja nu har det väl snart tramsats färdigt? Kan vi inte ha nån som läser dikten som den ska vara – om vi nu ska ha den på nyårsafton???

    Jag önskar dig ett gott slut på det gamla året och ett riktigt gott nytt år!

    Stor KRAM!

Kommentarsfunktionen är stängd.