Stjärnorna på slottet 2014

Helena Bergströms dag på slottet
Helena Bergströms dag på Stjärnorna på slottet. Foto: SVT

En uppsluppen start med champagne på slottstrappan. Helena Bergström kunde inte sluta att skratta åt situationen

De övriga stjärnorna i årets upplaga av Stjärnorna på slottet är Harriet Andersson, Rikard Wolff, Örjan Ramberg och Özz Nûjen.

Helena Bergström är ju inte så gammal, men har ändå varit med väldigt länge känns det som. Hennes filmkarriär har många gånger varit tillsammans med maken Colin Nutley. Första barndomsminnet var hunden Tina som hon målade prickar på. Hunden var med under hela hennes barndom.

Hon berättade om sin hemliga bror, som hon inte visste om förrän hon var 16 år. Mamman fick cancer och kampen pågick i över två år, efter det så blev det USA-studier i ett år. TV-debuten i Sverige var i Time Out 1982. Åtta halvtimmesprogram fick hon göra 1984 med namnet Vidöppet tillsammans med sin dåvarande kille Hannes Holm och Måns Herngren. Hon började på scenskolan när hon var 19 år.

På Helenas dag så blev det hinderbana på hästar. Att se 66-åriga Ramberg guppa upp och ner på en av hästarna var en syn för ögat men han var nog ändå bäst av dem alla, förutom Bergström då som rider ofta på fritiden. Harriet Andersson bjöd verkligen på sig själv och trots sin höga ålder så hoppade hon upp i sadeln på en av hästarna.

När det var dags för lunch så fortsatte hon att berätta om sina äventyr på scenskolan. Föreställningen VD från 1988 mot Ernst-Hugo Järegård och filmen 1939 berättade hon bland annat om. 1990 spelade hon huvudrollen i Black Jack, där hon för första gången mötte Colin Nutley. Första Änglagårdsfilmen från 1992 är nog den film som jag gillade mest där hon varit med.

På middagen så berättade hon så fint om sin pappa. Där blev det väldigt känslosamt när hon berättade om pappans sista tid och det var väl enda gången i programmet som det blev riktigt intressant.

Hon regisserade för övrigt sin första film Se upp för dårarna 2007. Programmet gick väldigt fort och jag hade velat veta mer och gått lite djupare ner så att säga. Det var i det stora hela ett ganska händelsefattigt premiärprogram.

Nästa lördag är det Rikard Wolffs dag.

6 svar till “Stjärnorna på slottet 2014”

  1. Ja lite händelsefattigt och… snabbt tyckte jag också. Men Harriet var tuff och svor som en borstbindare, men upp i sadeln! 😛

Kommentarsfunktionen är stängd.