Julafton 2014

Oj, vad fort det gick. Vad roligt och höga energier det var i år! Julafton 2014 gick i rena rama expressfarten.

Några bilder vill jag bjuda på så att mina trogna läsare vet vad jag sysslade med (;-).

Julafton 2014

En ståtlig samling tomtar hos Anna.

Julafton 2014

En tecken på att det var full fart under hela eftermiddagen/kvällen var att vi alla först konstaterade att mängden julklappar minskat i år. Barnen blir ju större och klapparna allt mindre så att säga. Det var den allmänna teorin ett bra tag…

…sen kom vi på (när vi hade delat ut hälften) att Annas alla klappar stod kvar i henne sovrum… hahaha… så mängden klappar kanske ändå inte var så mycket mindre än tidigare år…hehehe

Julafton 2014

Anna och Frida i köket där bland annat ägghalvorna fixades i ordning. [Instagram]

Julafton 2014

Årets julvärd hette Henrik Dorsin. Varför hade han ett sådan avlångt ljus? Viktig fråga som irriterade. Annars så verkade han ju ha skött sig bra enligt media. Jag har ingen aning eftersom fokus inte alls ligger på att kolla på TV:n…

Vi tittade givetvis på Kalle. Det gör man bara och i år tyckte jag att vi skrattade mer än tidigare och det känns som om man hittar nya detaljer varje år, som man inte sett tidigare… det var ju för 54:e gången och ibland känns det som om jag sett alla gångerna… och Bengt Feldreich hänger fortfarande med och är rösten i nya inslag.

Det härliga var att alla satt med under hela programmet. Ingen sprang omkring och donade i köket eller spelade på dator. Anna hade varit helt otrolig med förberedelserna och fixat mycket av maten innan. Hon är verkligen en klippa och ett kitt i detta med maten.

Julafton 2014

Maten ja, LCHF var i botten för mig så att säga. Men jag unnade mig faktiskt ett par sillbitar, tre chokladbitar och en väldigt söt cornflakeskaka som Anna hade bakat. Överåt säkert lite också på nötterna, men mer än så extra blev det inte. Det kändes också efteråt på ett positivt sätt eftersom jag inte blev sådär proppad och stind som man kan bli efter en julmiddag när det är på traditionellt vis.

Julafton 2014

Fina familjen.

Julafton 2014

Tramsar och gör sig till med Linn. Blir glad av bilden.

Julafton 2014

Inledde som traditionell tomte [Instagram] men värmen gjorde att masken åkte av tillslut. Det gick ju lika bra det, numera så gör det ju det. Tomten är ju sedan länge avslöjad…(;-)

Julafton 2014

Kanske är det som så att det är vi gamlingar som får allt fler paket? Jag vet inte jag, men mina paket kändes många dessa år.

Vad jag fick?

Julafton 2014

En pimpad vattenkanna och ett härligt doftljus, en vit tjusig bokhylletomte, ett stort och rejält badlakan (ej med på bilden), en väldigt fin jättekula med Uppsalamotiv, värmeljushållare med härliga ljus (9-armad), en Marilynbok, en kanonfin affisch på ett lodjur och sen det allra finaste av allt, en helkväll med familjen. Tofflan saknades, men hon var med oss i tanken och hon skickade så fina SMS till alla i familjen. En dag kanske…

Jag är ju begåvad med en fantastisk familj. Det är den största julklappen för mig och för varje år som går, ju viktigare blir den insikten. Tacksamhet är bara förnamnet!

Julafton 2014

En härlig bild när Johan visar paketglädje (;-). Det var det flera som gjorde… [Instagram]

Julafton 2014

Härliga energipåslag och då framförallt under öppnandet av alla julklappar.

Julafton 2014

Det har nästan blivit tradition att Johan håller till bakom soffan. Han la upp sina klappar på soffan…

Anna och Ellet syns bara bakifrån, men jag la under kvällen upp en fin bild på dem på Instagram.

Julafton 2014

Linn bor ju numera i Umeå där hon studerar. Hon kunde inte vara med och kolla in Musikhjälpen i Uppsala och det tyckte hon var tråkigt. När jag sen hade köpt den officiella tröjan så fick jag höra att hon så gärna själv hade velat ha en… sagt och gjort, jag köpte en till och det blev en perfekt julklapp.

Julafton 2014

Den initierade kanske begriper vems julklappshög detta är? (;-)

Julafton 2014

Är väldigt glad över denna kväll. Ja, jag tjatar men det blir än viktigare när barnen är utspridda på andra håll, när de blir vuxna och börjar leva egna liv så att säga.

Frida ska ju t ex vidare ikväll och fira jul uppe i Hälsingland. Då blir dessa stunder där familjen är samlade allt viktigare. Kanske var det därför också som jag tog mer kort än vanligt och även filmade några snuttar för det privata arkivet.

Tack julen 2014 för att du var så vänlig även detta år!

Ett svar till “Julafton 2014”

  1. Det var roligt att få se bilder från ert firande. Här tog vi det långsamt, för mamma är ju lite till åren kommen och jag mår fortfarande skrutt. Jag fick så fina sms-svar från er alla, inte minst från barnen, så jag nästan började tjuta.

    Stor KRAM och ha en fortsatt fin jul! Tack för att jag fick se bilderna! 😛

Kommentarsfunktionen är stängd.