Nyval i slutet på mars

Skärmdump från Aftonbladet
Stefan Löfven kallar till krismöte redan ikväll.

Eftersom Sverigedemokraterna nu bestämt sig för att stödja Alliansens budgetförslag, så kommer det att betyda att landet går till nyval i mars. Om nu inte någon av partierna helt ändrar sin hållning och släpper på prestigen. Men det är inte troligt, så i slutet på mars så är det dags igen att rösta. Det är mitt tips.

Jag tror nämligen att positionerna är så låsta att ingenting annat går att göra. Ingen av partierna vill ta i Sverigedemokraterna med tång what so ever. Det kommer inte att förändras under överskådlig framtid.

Sen har ju redan Annie Lööf och Anna Kindberg Batra klart och tydligt sagt att de inte kommer att ändra sin ståndpunkt om att det är Stefan Löfvens ansvar att lösa situationen och att de inte kommer att vara en del i den lösningen, och det förstärker bara den bilden. Har svårt att tänka mig att Göran Hägglund och Jan Björklund kommer att bryta den lojalitet Alliansen visat varandra i så många år nu.

Så vad återstår?

Stefan Löfven har ansvaret för den uppkomna situationen i sin egenskap av regeringschef. Det är helt klart att det är hans agerande som bäddat för den situation vi befinner oss i idag. Det går liksom inte att skylla på oppositionen för det. Nu kallar han till krismöte och ska möta Alliansens ledare. Ett möte jag tror slutar i låsta uppfattningar och samma positioner som tidigare.

Lyckas inte Stefan Löfven få igenom sin budget, då är det bara att avgå och utlysa nyval.

Nyval i slutet på mars är mitt tips.

Ett svar till “Nyval i slutet på mars”

Kommentarsfunktionen är stängd.