Nyhetskollen #47

Gävlebocken 2014
Idag invigs Gävlebocken. Bild från webbkameran som är på dygnet runt.

Helsingborgs Dagblad: Ständigt hotad bock skyddas av taxibilar
Idag invigs Gävlebocken och intresset är stort, även från utlandet. Ett väntställe för taxibilar är i år flyttat där Gävlebocken står. Det är inte många gånger under åren som den stått ända till julafton, därav detta nya initiativ.
Du kan följa bockens öde på twitter och via webbkamera!

 

UNT: Stora Torget spärras av
Musikhjälpen kommer till Uppsala! Från den 1 december så kommer förberedelserna att dra igång inför detta evenemang som är i stan 8-14 december! Stora Torget har aldrig varit avstängt under så lång tid tidigare. Programledarna är Petter Askegren, Linnea Henriksson och Kodjo Akolor.

 

Maxi och Felix
Idag uppmärksammar jag mina katter Felix och Maxi.

Hallands Nyheter: Miss(a) inte att fira Kattens dag
Hade faktiskt inte riktigt koll på att Första Advent även är Kattens dag. Så det är bara att gosa lite extra och kanske ge sina älsklingar något extra dagen till ära. Felix och Maxi har följt mig nu i mer än 10 år. Självklart blir det något extra i afton i matskålen.

 

Prince 2014
Prince, modell 2014. Foto: Press

Aftonbladet: Prince försvinner från webben
Han känns allt lite excentrisk, Prince eller vad han numera kallar sig. Tidigare så fick man inte kalla honom för Prince utan det skulle bort, och nu försvinner han från webben och tar bort alla sina officiella konton. Tidigare i år hade han en frågestund på sitt nu borttagna Facebookkonto, där han svarade på en (1) fråga!? Varför har man då ens en frågestund? Vill han inte ha några fans kvar?

 

SvD: Mörkaste november på över 100 år
Tre ynka soltimmar i Stockholm under november. Rekordet från 2000 är på väg att ryka all världens väg då huvudstaden fick 8 soltimmar. Det har i så fall inte varit så mörkt sedan mätningarna startade 1908. November levererar igen…

Relaterat
Tidigare nyhetskollar