Eftertanke & positiv ensamhet

Har tänkt på att de man avskyr mest, de man alltid blir irriterade och arg på är de som verkligen lär en någonting om en själv. Vågar och kan man se det, då lär man sig mycket om både sig själv och sin omgivning. Men ibland är det väldigt svårt att tänka på det viset. Det är så lätt att hugga tillbaka direkt, utan att tänka efter på varför detta förorsakar så mycket negativa känslor inom en.

Tänker i nuläget inte gå in på detaljer, men igår så var jag med om en sådan situation. Första tanken var att hugga tillbaka direkt och vara lika mästrande. Men jag hejdade mig och idag känner jag mer, att varför går jag igång så pass som jag gör? Vad gör att jag blir så upprörd och arg?

Tanken på hämnd och att slå tillbaka ger alltid effekter som gör att det negativa fortsätter. Karmalagen är i högsta grad en realitet. Sen ska man inte tiga och inte låtsas om någonting, utan det viktiga är att agera mer moget och vuxnare än just den personen gjorde. Då känns det bra mycket bättre efteråt, än om man själv använder samma metoder.

Detta fungerar ju inte jämt, det vet ju jag också. Ibland så slår man skallen blodig i personer som aldrig kommer att begripa någonting. Är det i privatlivet, då kan man gå därifrån och umgås med andra, men vad gör man när sådant händer på jobbet?

Igår var Frida på besök. En fin kvällIdag tog jag och Frida sällskap till Anna. Att få ha henne hemma en kväll var en ynnest. Saker och ting har förändrats till det positiva under den vecka som hon var hos vänner för att komma ifrån lite. Ibland är livet så hårt och gör en så illa. Men det går att komma vidare, även om det för stunden kan se så mörkt och förtvivlat ut.

I regn och rusk så lyckades vi efter en del stånkande nå vårt mål. Jag köpte med mig kaffe och köttbullar från den lokala butiken.

Lite snack med grabben och husfrun bjöd samtidigt på fika. Hennes berättelse om sitt eget jobb var tungt att höra. Sådan oro det måste vara att återigen bli privata.

På vägen hem så besökte jag den lokala butiken. Handlade hem en del nyttoprodukter och i det fanns ny fräsch kattsand. Så min eftermiddag har ägnats åt att fixa kattlådan och snygga till på toaletten. För mig tar det tid ska ni veta…

Trodde aldrig att jag skulle skriva de orden, men att ikväll få vara helt ensam och bara ha sällskap av mina katter och några tända värmeljus, det känns riktigt bra. Jag känner att jag behöver ha tyst omkring mig och bara vara i mina egna tankar. Det ni!

Har beställt årets första julklapp. Favorit i repris. Mer kan jag inte säga, men det kommer att bli tufft att vara helt tyst i två månader om denna grej…

2014-10-25

Färska bär och naturella nötter. Mitt kvällsgotta. Ja, jag känner mig jävligt duktig numera och dessutom glad att detta fungerar så bra för mig! Får man säga det, utan att få negativa reaktioner?

Önskar mina läsare en trevlig lördagskväll.

5 svar till “Eftertanke & positiv ensamhet”

  1. fruhatt: Åhh, vad glad jag blir för dina ord. Tack! Vad spännande med pastan, ska kolla in. En del saker är ju lite dyrare helt klart, men jag försöker tänka då att jag spar in en massa kulor när jag nu inte äter snacks och godis.

Kommentarsfunktionen är stängd.