Nyhetskollen #44

Peter Jöback som Candy Darling
Peter Jöback som Candy Darling i Livet är en schlager.
Fotot är från Peter Jöbacks instagramkonto.

SvD: Homo, bli vid din läst!
Ingen skådespelare vill reduceras till ett offer för sin sexuella läggning.

En mycket intressant artikel om vad man kan spela och inte, beroende på sin sexuella läggning. Det finns vissa poänger tycker jag…

DN: Många hinder för regeringen i budgetstriden
Vad jag förstår så måste nuvarande regering senast den 15 november lämna in sitt budgetförslag? Läser man denna artikel så känns ju möjligheten till nyval inte så liten. Många hinder ska nämligen passeras på vägen…

Miljötvättstuga

Göteborgsposten: Höjd hyra för den som tvättar mycket
Marks bostad i Kinna satsar stort på miljötvättstugor där ett visst antal tvättar ingår i hyran. Idén sprids nu bland kommunala fastighetsbolag runtom i landet. Målet för Marks bostad är att minska energiförbrukningen med 20 procent 2007–2016.

UNT: Han lever på bortslängd mat
1,1 miljoner ton mat kastas i Sverige, varje år! Det enorma slöseriet med naturens resurser samtidigt som folk svälter är vidrigt och allt som görs för att motverka det är positivt säger Anders Jakobsson som under ett år sysslat med så kallad dumpstring (containerdykning).

Margot Wallström
Sveriges nya utrikesminister Margot Wallström börjar med att vara tydlig.
Foto: Martina Huber/ Regeringskansliet

Sveriges Radio: Wallström: “Inte USA som bestämmer vår politik”
Tydlighet tycker jag är bra, och sen om jag håller med om att det är för tidigt eller inte, det spelar mindre roll. Palestina måste erkännas någon gång och vart den nya regeringen står i frågan, om det råder det ingen tvekan.

SVT Nyheter: Farliga ämnen i kläder identifierade
Kemikalieinspektionen har granskat 2 500 ämnen i våra kläder. 350 av dem är hälso- eller miljöfarliga men endast 53 av dem är förbjuda inom EU. Drygt tio procent av de ämnen som myndigheten undersökte bedöms vara skadliga för människor.

Inte undra på att vi blir sjuka och att våra kroppar tar stryk!

Relaterat
Alla mina nyhetskollar