Valresultat 2014

Det är alltid bra att ha resultat från valet på sin egen blogg. Så att jag hittar snabbt och så att de finns i rullorna så att säga. Det gäller speciellt min egna valkrets.

Valresultat 2014

I min valkrets så är nu alltså det slutliga resultatet färdigt. Det är en ny valkrets, så därför kan man inte jämföra siffrorna med valet 2010. Valdeltagandet var 90,43% till riksdagsvalet vilket är en bit över riksgenomsnittet. Kul!

I kommunalvalet så blev sifforna för Uppsala som helhet:

Valdeltagandet var 85,2%, vilket är en ökning med 1%.

I min valkrets är det många sossar, eller vad säger ni om denna stapel gällande kommunalvalet:

90% röstade i kommunalvalet. Eftersom den är ny så finns det ingenting att jämföra med. Men det är en bra siffra tycker jag.

Får jag lust och inspiration så kanske jag fyller på även med landstingsvalet när det är klart. Vi får se.

2 svar till “Valresultat 2014”

  1. Ja men det var då själva fan vad svårt det ska vara att få till en regeringsförklaring. Det är ju snart 2 veckor sedan valet var. Den blinde kunde ju se redan i början av året att det skulle bli en rödgrön minoritetsregering den 14 september. Stefan Löfven har haft hela året på sig att förbereda ärendet. Varför gör han inte bara upp med Folkölspartiet och Centerpartiet eller säger att ”kära väljare jag fixar inte den här biffen” och passar bollen till Alliansen? Jag kräver en regering!

  2. Gunnar: Han jobbar ju nu för fullt, just för att ”sy ihop” det hela.
    Vad jag går på val på är totalt ointressant..?!!

Kommentarsfunktionen är stängd.