Melodifestivalen förändras 2015

Från Aftonbladet TV

På en presskonferens idag så meddelade Christer Björkman en del nyheter inför 2015 års melodifestival. Han jobbar fortfarande fram tävlingen enligt projektledaren Christel Tholse Willers. Ja, vad betyder det?

Bidragen i varje delfinal minskas från 8 till 7. Det betyder att bidragen minskas till 28 totalt och tre bidrag slås ut i delfinalerna. Men samtidigt så ökar de bidragen i den stora finalen, från 10 till 12. Risken är ju då att kvalitén på bidragen i finalen blir sämre.

I Andra chansen så blir det förändringar. Det blir fyra raka dueller där vinnaren direkt går till final. Detta för att undvika upprepningar och snabba upp Andra chansen, allt enligt Björkman.

När det gäller röstningen så kommer de att använda sig av samma regler som ESC. 20 röster per abonnemang och bidrag, sen är det stopp. Det är en bra förändring och förhoppningsvis så kommer alla spekulationer om röstfusk då att försvinna.

Björkman har ju nu jobbat med melodifestivalen i 14 år. Vad jag förstår så är det fortfarande han som bestämmer vilka artister som får vara med. Han har sista ordet och han kan få med de artister han gillar.

Jag är ju tveksam till att förändringarna är tillräckliga för att skapa ett större intresse för tävlingen så länge Björkman är den som har sista ordet gällande artisturvalet. Där anser ju jag att den största och viktigaste förändringen borde vara. Att någon annan bestämmer vilka som ska vara med.

2 svar till “Melodifestivalen förändras 2015”

  1. Håller fullständigt med dig! Om Melodifestivalen ska förändras krävs också förändring vad gäller Den Som Bestämmer. 😦

Kommentarsfunktionen är stängd.