Nyhetskollen #43

Den här gången så blev det ett riktigt nappatag i nyhetsflödet. Kanske beror det på att jag hittat en alldeles utmärkt sida där många av landets dagstidningar finns listade?

Västerbottens-Kuriren: Katten det digitala gosedjuret
En kattvideofestival hålls på Södra teatern i Stockholm den 9 och 11 oktober. Unika videoklipp i sällskap med själsfränder utlovas. 10% av alla intäkter går till Stockholms Katthem. Som ni vet så älskar jag katter, så detta måste jag ju bara tipsa om…

Nya Wermlands Tidningen: Här har SD sitt starkaste fäste i Värmland
En mycket intressant och djuplodad artikel som försöker ta reda på varför Sverigedemokraterna växt så mycket. Det viktiga är dialog att tala om varför. Inte fördöma och tro att människor är dumma i huvudet. De som tror att man kan förändra människors åsikter genom att tysta dem och inte låta dem berätta, det kommer bara att förstärka polariseringen. Det gäller både på riksplanet och på landsbygden i Sillerud.

Missa inte heller Sydsvenskans artikel om SD. Mycket intressant.

Värktabletter

Vestmanlands läns tidning: Värktabletter kan tas bort i vanliga affärer
Ökad försäljning samt fler förgiftningar är Läkemedelsverkets skäl till att de nu funderar på att förbjuda värktabletter i vanliga affärer. Möjligheten till att köpa värktabletter på t ex ICA infördes 2009 och blir det ett förbud så kommer det att gälla från mars 2015. Har man åldersgräns och tabletterna väl inlåsta så borde det räcka. Ett förbud är bara att krångla till det för den som i stunden kanske behöver en Ipren.

Göteborgsposten: Låt veckopengen bli en ersättning
Det här är en mycket intressant artikel från en privatekonom på en av våra största banker. Jag har gjort precis tvärtom med mina barn och ingen av dem är bortskämda och tjatar om pengar i tid och otid. Så att tillhöra en minoritet (47%) som ger sina barn kulor vid behov, det fungerar också. Åtminstone i det stora hela om man ser över flera år. Visst kan det ibland tjafsas om pengar och sådant, men det har liksom aldrig varit någon stor sak och något som skapat bestående bråk och tjafs enligt mitt sätt att se på det hela.

Grönfläckig padda

Metro: Kommunen tvingas ge plats åt paddor
De är 760 stycken och nu har de fått ett eget ställe att leva på. Paddkolonin i Norra hamnen utanför Malmö förvandlas delvis till ett naturområde för att skydda den utrotningshotade grönfläckiga paddan. Heja paddan!

Dagens Nyheter: Strategen Reinfeldts avhopp förbryllar
Han bara försvann. Det har nu gått en vecka sedan valet och Reinfeldt har varit helt osynlig. Han har skickat fram andra i förhandlingarna med Löfven. Det är en märklig taktik tycker jag. Reinfeldt som hela tiden talat om ansvar och nu verkar han själv struntat i allt, trots att det är tid kvar innan han slutar i politiken. Märkligt agerande!

Expressen: “Jag vet att ni tror på starka kvinnor”
Hon skulle vara 68 år då det är dags nästa gång och det är inte den äldsta som ställt upp som presidentkandidat i USA, Ronald Reagan var äldre. Alltfler röster hörs nu för att Hillary Clinton ska ställa upp i presidentvalet 2016. Själv så “funderar” hon på det…
Jag tror också på starka kvinnor och jag tyckte redan 2008 att hon skulle bli USA:s första kvinnliga president. Go for it, Hillary!

Borås Tidning: Vuxenvandrarna: Det här går inte längre
I Borås finns det ett gäng vuxna som varit på stan under många år. Nu har skaran av frivilliga minskat och föräldrarna får skulden rakt igenom i artikeln. Det kan finnas många skäl till att alla vuxna inte vill förebygga fylla och elände på det sätt som de som leder dessa vandringar vill. Att moralisera och uttrycka sig som dessa fältsekreterare gör, tror jag bara förstärker känslan av att man inte vill gå med. Vi har olika sätt att ta hand om våra barn. Sen vet vi ju inte om det kan finnas personliga motiv bakom varför så få vill gå med dessa som alltid går? Det framgår inte alls av denna i mitt tycke lite väl färgade artikel.

Dagens Industri: Valdeltagandet nästan 86 procent
Det är vackert så att valdeltagandet ökat med över 1% sedan förra valet. Fast tanken på att över 800 000 människor inte går och röstar gör mig upprörd. 14 procent av medborgarna bryr sig inte om vilka som styr vårt land. Om detta diskuteras det sällan, men faktum kvarstår att varför bryr de sig inte? Förhoppningsvis så gnäller de inte heller och gapar över hur deras liv ser ut! De har de inte mandat för anser jag. Röstar man inte, så ska man heller inte gnälla över sakernas tillstånd!

Borlänge Tidning: Rena snurren – tivoli polisanmäls
Axels nöjesfält far riket runt och ställer upp sina karuseller. Nu har de råkat i rejält blåsväder efter att flera kunder inte fått de belopp de betalat på deras åk-kort. Bedrägeri kallas det för och ingen från tivolit vill uttala sig. Det är ju ett svar nog och kanske är det läge att bojkotta dem tills någon tar ansvar för det inträffade?

Relaterat
Alla mina nyhetskollar