Regnbågsmatta i Härnösand

Härnösands domkyrkoförsamling har just nu ett arrangemang som de kallar för Inspirationsveckan. Temat är mångfald. En sak som jag har noterat är den fantastiska regnbågsmatta som de invigde i tisdags i samband med att Mark Levengood höll en föreläsning.


Regnbågsmatta i Härnösands domkyrka

Foto: Härnösands domkyrkoförsamling

Jag blir alltid glad av regnbågens färger och för mig står de för just mångfald. Inspirationsveckan kommer bland annat i morgon kväll även ha en regnbågsmässa samt internationell kväll om trafficking, barnverksamheter, kulturnatt med späckat program, drop-in-dop och gudstjänster.

Att Svenska kyrkan fortsatt sin liberalisering gentemot mot HBT-samhället är någonting som jag givetvis välkomnar. Att se sådana här arrangemang gör mig både glad och stolt att tillhöra en kyrka som är så vidsynt och öppen mot människor med annan sexuell läggning.

Det är min övertygelse att vi om 100 år ser just Svenska kyrkan som ett föredöme på det här området. De som kallar det för populism, PK och jag vet inte allt, förstår inte hur viktigt de är för många kristna homo- och bisexuella att kyrkan agerar på detta fantastiskt inkluderande sätt.

Härnösands domprost Tor Frylmark skriver om regnbågsmattan bland annat:

Regnbågens färger står av tradition för mångfald, inkluderande, hopp och längtan. Jag är mycket glad över att vi nu kommit så här långt. Det kommer också att firas en regnbågsmässa den 19 september kl. 23.00 som avslutning på den kulturnatt som församlingen arrangerar.

Heder åt domprosten i Härnösand!

Relaterat
Regnbågsmatta invigd i Härnösands domkyrka – allehanda.se
Kyrkan tar ställning – med regnbågsmatta – Expressen