Val158 mandat för den rödgröna sidan och 142 för Alliansen. Sverigedemokraterna får 49. Det kan ju vem som helst se, att med denna mandatfördelning luktar det valkaos lång väg.

Nu är siffrorna preliminära, men det kan bara bli något mandats förskjutning åt något håll så i det stora hela är det detta vi får leva med nu ett tag framåt.

Man kan köra en massa scenarier hit och dit och frågan är ju om vi kommer att få en regering som får och kan regera under fyra år? Tillåt mig att tvivla.. Nyval nästa år? Kanske om prestigen som visades igår ligger kvar hos alla partier.

Själv tycker jag att det har varit en tung dag. Både Fredrik Reinfeldt och Anders Borg kastar in handduken. Ingenting gick åt rätt håll om du frågar mig. Tycker det är synd att vi dras in i oroligheter och troligtvis en mer instabil ekonomi. Ett läge som kommer att drabba alla och då främst de svaga i vårt samhälle.

Expressens långvariga kampanj mot SD tror jag var kontraproduktiv. Så vem gynnade den? Egentligen? Kan bara konstatera att den isolering som de andra partierna, men även viss media ägnat sig åt under dessa fyra år, den verkar ju ha gynnat dem en hel del.

Många moderater har gått till SD. Varför? En hel del sossar likaså.

val2014_regeringV

Regeringsfrågan blir ett rent helvete. På ren svenska. Stefan Löfven har redan uteslutit en besviken Jonas Sjöstedt. För att han tror att han ska kunna få en blocköverskridande överenskommelse med antingen centerpartiet eller folkpartiet. De har ju redan sagt att de inte kommer att välja Löfven oavsett vad han försöker erbjuda dem.

Vad händer då?

Nyval i början på nästa år?

Annonser