Annie från Maramö imponerar #val2014

Måste medge nu när valrörelsen 2014 snart är över att Annie Lööf imponerat mest på mig. Inte i början, men sista veckan har hon helt klart varit den som tagit hem debatterna.

Hon har varit rak, tydlig och haft svar på många frågor. Står upp för det hon tror på och visar tydligt den linje hon företräder. Faktiskt så känns hon fräschast av dem alla och jag som aldrig tidigare haft en tanke på att rösta på centerpartiet, funderar nu åt det hållet.

De har dessutom den bästa valaffischen i år:

Här snackar vi jämställdhet i realiteten!

Många tjatar om feminism och jämställdhet med millimeterrättvisa och ibland även hat mot de som de inte gillar. Visioner, drömmar och ett utopiskt samhälle många gånger. Vardagens jämställdhet som affischen speglar, hur ofta hör man tala som den?

Varför ses vissa jobb på ett sätt och andra på ett helt annat? Det om någon är väl jämställdhet att har vi ROT så ska vi även ha RUT! Politikerna ska inte bestämma vad som är bra eller dåliga jobb och stödjer man vissa sektorer, så ser jag inga problem att stödja andra.

Alla jobb behövs och vi måste ju börja någonstans i våra karriärer. Ingen kan vara chef direkt och att som vissa gör, se ner på en del jobb, det förstår jag inte. De kvinnodominerande jobben (hushållsnära tjänster) ska också ha chans att få dra av, precis som i de mansdominerande (ROT). Förstår inte ens varför det diskuteras på det sätt som vänsterpartierna gör.

Fördelarna överväger nackdelarna. Både för ROT och RUT. Svartjobben blir vita. Stimulans till att våga starta eget, vilket innebär fler jobb. Jag fokuserar på detta och inte på rättvisefrågor, vilket faktiskt skulle innebära att jobben minskade och INGEN skulle kunna nyttja avdragen. Missförstå mig rätt nu, men total rättvisa existerar inte och kommer så aldrig att göra. Att ge avdrag som gjorts för ROT under många år är bra, men då ska även RUT få möjligheten.

Så här skriver centern om just detta:

Skatteavdragen RUT och ROT ger möjligheten att få avdrag när du köper tjänster till hemmet som fönsterputsning eller takläggning. Vi är stolta över att ha drivit igenom avdragen som skapat mängder av nya företag och jobb. Därför vill vi ha fler skattesänkningar på tjänster som vänder sig till privatpersoner.

Har kollat lite på centerpartiets förslag och tankar i årets valrörelse. Måste säga att jag håller med om väldigt mycket och då speciellt vad de skriver om jobben.

Den fråga som av naturlig anledning ligger mig närmast om hjärtat är ju HBT-frågorna. Om detta så skriver partiet bland annat:

Fortfarande utsätts HBT-personer för diskriminering och hatbrott. Det är oacceptabelt. Vem man älskar ska inte spela någon roll och man ska få samma bemötande av samhället och vården oavsett vilken sexuell läggning man har.

Så vem vet, kanske får Annie från Maramö min röst för första gången…