En vän är en gåva du ger dig själv


Samma namn, samma budskap men annat land.

Har fortfarande lite svårt att förstå att Linn snart ska flytta till Umeå. Jag menar, det är inte en månad dit… men jag är väldigt glad för hennes skull och gör allt för att hjälpa henne.

Anna, Linn, Ellet och jag åt middag igår på China Garden. Det blev som ett litet firande för att dotra hade kommit in på sin skolutbildning. Stämningen var uppsluppen och skämten många. Maten är dock lite torftig och ibland så smakar det inte så mycket.

En lyckokaka kan man ju få när man går. Jag fick en av Anna som det stod följande på:

“A friend is a present you give yourself”

Rent praktiskt så kan det ju bli svårt (;-), men teoretiskt och för tankarna så var orden inte så dumma. De tåls att tänka på. En vän är en gåva du ger dig själv.

Idag fick jag bita ihop tungan rejält. Att få vissa ord till mig när jag gjort mitt bästa, det sved lite. Men jag bet ihop och försökte inte ta åt mig alltför mycket. Ibland så är innebörden inte så allvarlig som man kan tro från början. Men visst undrar jag ibland om varför det liksom alltid är på samma vis. En del saker förändras aldrig.

Ellet är hos mig nu i två veckor. Frida kommer på måndag. Det enda lite jobbiga är att skolan börjar om drygt en vecka och jag jobbar hela nästa vecka. Det blir inte så roliga dagar för grabben, men kanske kan jag ta ut någon dag för att hitta på någonting med honom. Men det löser sig alltid och jag ska försöka att inte oroa mig alltför mycket.

Tankar på biobesök i helgen. Det gäller dock att hitta en bra film först…

8 svar till “En vän är en gåva du ger dig själv”

 1. Gunnar: Nu tycker jag ju att du formulerade dig på ett annat sätt. Varför inte så från början?

  Ja, jag väjer bara för rena hot och medvetna elakheter som återkommer så att säga.

 2. Jag har som sagt dålig erfarenhet av universitetens negativa inverkan på den fria tanken så därför gick jag igång på att din dotter antagits till Umeå universitet. Umeå universitet har tyvärr en ganska politiskt inställsam hållning till genusvetenskapen. Det är inte unikt för Umeå universitet men jag befarar att det är värre i Umeå än på många andra universitet i landet. Jag vet att Umeå universitet har smugit in genusvetenskap i utbildningar som inte borde innehålla politik. Reklam säljer och vi påverkas alla av politisk propaganda. Särskilt om den är uppblandad med vetenskapliga fakta. Jag menar att man löper en risk att förlora sin fria tankeförmåga om man studerar på ett universitet som är politiskt inställsamt mot feminismen och om grupptrycket från andra studenter inte manar till eftertanke. Detta gäller din dotter såväl som alla andra människor. Jag håller tummarna för att din dotter behåller sin självständighet även efter åren på Umeå universitet. Till er som ännu inte har sökt utbildning så är min rekommendation att läsa så opolitiska utbildningar som möjligt och gärna på ett universitet som är så politiskt frigjorda som möjligt. Detta för att utbilda sig och samtidigt bevara den fria tanken.

  Självklart har du rätt att på din egna blogg ifrågasätta saker och ting. Jag uppskattar att du inte censurerar i första taget. Det hedrar dig tycker jag.

 3. Gunnar: Min dotter är en självständig och vuxen kvinna. Hon tar sina egna beslut och väljer själv vad hon tror på. Hon kan ta vara på sig själv och dina formuleringar är bara konstiga tycker jag. Varför just hon ska bli extremfeminist som du skriver och komma hem utan hjärna, det är bara konstigt att skriva till människor som du inte känner överhuvudtaget. Det tycker jag.
  Jag har ganska högt i tak hos mig och censurerar inte i första taget. Men jag tar mig rätten att på min egna blogg ifrågasätta saker och ting och att du svarar det är ju bra, även om jag inte riktigt förstår din vurm för detta med just feminismen.
  Lyckokakor från Chinarestaurangerna har många gånger tänkvärda ordspråk tycker jag. Haschtomte var ett märkligt uttryck för att säga att någonting är konstigt. Sen detta med genustänk, så står det för dig själv. Jag tillämpar överhuvudtaget inte något tänk alls utan är mig själv hela tiden. Sen om det skulle vara ”genustänk” eller inte, så får det vara så.

 4. Jag tycker inte att jag bara hittar det negativa. Jag försökte hjälpa dig att hitta en bostad till din dotter genom att försöka pusha dig och Kaiza att förmedla kontakt mellan din dotter och hennes son. Detta gjorde jag i all välmening. Att jag oroar mig för hur det ska gå för en ung kvinna i feministtillhållet Umeå är också av omtanke om dig och din dotter. Jag menar på allvar att feminismen utgör ett hot mot unga kvinnor och att det finns en fara i att kvinnor söker sig till extremfeministiska verksamheter.

  Du frågar varför jag kommenterar här hos dig. Mitt svar på det är att jag kommenterar var jag vill och om du inte accepterar det så föreslår jag att du börjar censurera bloggen. Jag kommenterar på många ställen på nätet och den här bloggen är ett av dem.
  Att jag tycker ordspråket var kasst är inte kritik mot dig utan mot ett ordspråk som jag bara tycker är konstigt. Jag tillämpar inget genustänk på mina kommentarer så det är mycket möjligt att mer än varannan kommentar är negativ.

 5. Det är ett stort steg i en förälders liv när barnen lämnar hemmet ingen tvekan om det. Men efter ett tag vänjer man sig och börjar glädjas åt att deras vuxenliv börjat på riktigt! Ha det gott!

 6. Gunnar: Varför kommenterar du här hos mig? Det är en allvarlig men relevant fråga? Att kommentera och bara hitta det negativa, vad är det då som driver en?

 7. ”En vän är en gåva du ger dig själv”. Vad är det för haschtomte som har hittat på det ordspråket? Det låter inte riktigt klokt i mina öron att prata på det viset.

Kommentarsfunktionen är stängd.