Boende i Umeå?

Min dotter Linn ska läsa digital medieproduktion i Umeå! Hon kom in och det är så roligt och spännande för henne. Nu gäller det att hitta en bostad i staden.

Har du några tips och idéer kring detta, så hör av dig! Alla tips om ett boende i Umeå emottages tacksamt!

2014-08-06

Hittade fina blomster på jobbet. Ett par rosor.

2014-08-06

2014-08-06

Pigg och nyter när jag lunchade med Linn på Coffehouse by George idag, månne?

En skitnatt, mest på grund av den höga luftfuktigheten, följdes av takarbeten (som började prick 07.00!) där det bankades, borrades och jag vet inte vad… så det var bara att kliva upp, trots att jag försökte få lite sovmorgon just på grund av den dåliga sömnen under natten.

Så när jag kom till jobbet så var inte humöret på topp. Det fick ett par tyvärr erfara, vilket gjorde att mitt samvete ordnade till en gratislunch för en av de utsatta… (;-)

Jobbade och det flöt på bra vilket gjorde att humöret steg. Tyvärr så är ju luftfuktigheten fortfarande hög (73%) vilket gör att svetten aldrig riktigt försvinner. Nu känner jag också brandlukt från den stora skogsbranden utanför Sala. Känns ganska mycket faktiskt, och då kan jag ju bara tänka mig hur det är för dem som är i närheten av branden.

Gnäll, stånk och stön!

24 svar till “Boende i Umeå?”

 1. Anders: En sak kan jag säga dig och det är att jag inte har eller kommer att utbilda mig på Umeå universitet. Sedan hade det varit mer vettigt av dig att bemöta mig mer i sak än att nedvärdera min tankeförmåga med dålig humor. Men nu vill Jerry inte ha någon diskussion om feminism i den här tråden som handlar om hans dotters behov av bostad i Umeå så jag föreslår att du låter bli att bemöta mig i sak. Dessutom har jag sedan länge fått nog av alla personer som tror sig kunna försvara något så oförsvarbart som feminism och rasism att jag mer än gärna besparar mig dina argument i sak.

 2. Om man kommer hem utan hjärna efter studier i Umeå kan åtminstone jag räkna ut var Gunnar har gått sin utbildning…. 😉

 3. Kaiza: Linn har några uppslag. Hon står nu i alla upptänkliga köer och någonstans att bo, det kommer hon att ha, det är jag säker på innan skolan drar igång. Tack för ditt engagemang om boendet.

 4. Gunnar: Jag vet faktiskt inte vem du är och vilka intentioner du har med ditt märkliga resonerande. Hur ska vi kunna skylla på någon som vi inte vet vem det är för övrigt?
  Min dotter kan ta hand om sig själv och det fina är att vi tycker olika. Nu är det slutdiskuterat om feminism i den här tråden!

 5. Jag förstår inte problemet med Kaiza och rummet. Be om kontaktuppgifterna till hennes son och låt sedan Linn kontakta honom via SMS/mail/Twitter/Facebook eller vad som passar bäst. Det är väl inte hemliga klubben vi har att göra med här heller? De har väl kontaktuppgifter och tillgång till nätet? Kaizas son har ett rum att hyra ut och Linn har ett rum/lägenhet att hyra. Vad är problemet? Varför krångla till det?

  Jag vet av erfarenhet att när det gäller studentboende så är det snabba puckar som gäller. Det går inte att stå och drälla som en vanlig Svensson som snällt köar bort en betydande del av sitt liv.
  Jag föreslår att ni gör upp om rummet illa kvickt och om Linn sedan skulle hitta ett bättre boende under veckan som kommer så kan Kaizas son lägga ut rummet på Blocket som planerat i slutet av veckan.
  Men skyll inte på mig om hon kommer hem efter några år med en universitetsexamen och ett huvud utan hjärna. Kom inte och säg i efterhand att jag inte varnade er för Umeå.

 6. Bostaden det kommunala bostadsbolaget (bostaden.umea.se) har studentlägenheter men då ska man ju helst ha stått i kö och samlat på sig köpoäng för att ha bäst chans. Annars tror jag studentkåren brukar kunna hjälpa till med akutboende om man inte hittar något eget. Umeå är en tuff stad att hitta bostad i för både studenter och andra.

 7. Jo du förstår feminismen är väldigt relevant i det här. Jag känner till flera personer som har läst på universitet och som har klarat utbildningen galant men som tyvärr också har tappat förståndet samtidigt eftersom de har saknat tillräcklig mental motståndskraft för att stå emot universitetens politiska hjärntvätt av eleverna. Umeå universitet är rödare än rödast och får ses som en riktig utmaning om man vill komma undan med förståendet i behåll. Man blir som de man umgås med så det är inte ointressant att Umeå är ett starkt fäste för feminismen. Du förstår man vill ju inte bara ha med sig en utbildning efter att ha studerat några år på universitet. Man vill helst ha kvar hjärnan i huvudet också. Risken är såklart störst för personer som har svårt för att tänka själva redan från början. De faller lätt offer för politiska extremister som har enkla svar på svåra frågor. Nu ser det nästan lika illa ut på alla svenska universitetsorter så det kanske inte spelar så stor roll om din dotter studerar i feministtillhållet Umeå eller på någon annan universitetsort. Dessutom är det för sent att väga in feministproblemet i valet av utbildning och utbildningsort nu. Det skulle din dotter har gjort när hon fyllde i ansökningahandlingarna. Med detta sagt så är det att hitta bostad som gäller och det är bara att hålla tummarna för att din dotter är av rätta virket för att stå emot hjärntvätten.

 8. Gunnar: Om det passade så vore ju det scenariot lugnast för oss alla. Men jag har inte så bra kontakt med Kaiza och kan bara hänvisa Linn till Blocket så hon får kolla vad det handlar om.
  Feministproblemet bryr jag mig inte om. Jag bryr mig om det mitt inlägg delvis handlade om från början. Ett boende i Umeå för min dotter.

 9. Gunnar: Om folk är mer ”feminister” i den ena eller andra staden har ingen betydelse när det handlar om min dotters utbildning. Förstår inte riktigt vart du vill komma med dina inlägg? Hon väljer utbildning, inte där det finns mest eller minst ”feminister”…

 10. Låt mig utveckla mitt förra svar lite. Jag menar att om Kaizas son ska hyra ut ett rum i lägenheten så kan han lika gärna erbjuda Linn rummet på direkten till en rimlig hyra sett till vad studenter betalar för rum av samma storlek i samma område. Om Linn tackar ja så skickar Kaizas son ett påskrivet kontrakt till Linn med posten. Linn skriver under, kopierar kontraktet och returnerar det påskrivna originalet till Kaizas son. Den muntliga överenskommelsen kan bli klar i dag om man vill och Linn kan ha kontraktet i sin hand inom 3 dagar och allt kan vara påskrivet och klart för båda parter inom en vecka. Om Kaizas son lägger ut lägenheten på Blocket så kommer Linn få slåss mot tusen andra personer om rummet. Det är ett hopplöst utgångsläge.
  Hur vi sedan löser feministproblemet i Umeå det har jag inget svar på här och nu. Det får bli en senare fråga.

 11. Är det inte vettigare om Kaizas son gör upp med Linn INNAN rummet läggs ut på Blocket och det så snart som möjligt.

 12. Det är bara att titta på statistiken från det senaste Europaparlamentsvalet så ser man att det inte står riktigt rätt till i Umeå: http://www.val.se/val/ep2014/slutresultat/E/kvalkrets/24/80/01/index.html
  Inom universitetsvärlden är det såklart sju resor värre än i Umeå i stort. Men sett till hur illa det ser ut på Uppsala universitet så kanske det är lika bra att retirera till Umeå: http://www.unt.se/uppland/uppsala/fi-vann-karvalet-3109066.aspx

 13. Kaiza: Är rädd för att det är lite försent då… hon skulle behöva få vetskap om lägenheten tidigare.. (;-) Men jag ska i alla fall säga detta till henne och se hur ”kall” hon vågar vara. Om hon kan vänta så länge.

 14. Gunnar: Det där vet jag ingenting om och dessutom är det hennes egna val att studera i Umeå, det viktiga just nu är att hitta ett boende för henne!

 15. Kolla på blocket. Min son kommer lägga ut ett rum i sin lägenhet för uthyrning i slutet av nästa vecka.

 16. Umeå är liksom många andra universitetsstäder ett starkt feministtillhåll även om just Umeå är värre än värst. Det föreligger risk för mental härdsmälta att studera i Umeå. Jag hoppas Linn är stark nog att stå emot genuspropagandan.

 17. Tofflan: Ja, det är kul för henne detta! Nu gäller det bara att hitta en bostad som sagt var och all hjälp som går för att sprida detta är bra.

  Vad bra med din intervju, hoppas det går vägen för dig nu.

 18. Men va roligt för Linn! 😛 Kolla med Hortellskan, tror hon har känningar i Umeå.
  Själv har jag haft en fantastisk dag med en bra anställningsintervju och många som har peppat och brytt sig. Sånt värmer! 😛

 19. Jag har jue släkt däruppe så jag luskar lite . Men det är svårt även där med bostäder . Lyckis Linn som ska till Umeå. Det är en fin stad för studerande !

Kommentarsfunktionen är stängd.