Datainköp, utställning & löparskor

2014-07-07
Tillslut så tryckte hon på avstängningsknappen till den gamla datorn.

Igår så hjälpte jag Tofflan med support och inköp av en ny dator. Frågar någon mig så tycker jag hon gjorde ett klipp och fick en riktigt fin maskin för en bra penning. Allt gick som på räls och installationerna avlöste varandra under några timmar. Vi hann också att sitta ner och prata om en del djupa saker. Tänker jag tillbaka några år så är det ganska fantastiskt att vi kommit dit vi har kommit… men det är en annan post det.. (;-)

Tillbaka till datagrejandet, tillslut så vågade hon stänga av sig gamla trötta burk, men det var en del tjat och pock innan.. (;-) Det fina med den här nya datorn är att jag kan den som handen i handsken, så support borde jag väl kunna ge om det kniper för vår kära Toffla.

Idag var jag orolig och inte blev det bättre av att de inre spökena satte igång hela mitt inre vid en händelse under dagen. Jag vill inte berätta så mycket om den, mer än att gamla barndomstankar överraskade mig genom att blomma ut på ett mycket jobbigt sätt och i denna värme så blev jag helt slut av det inträffade. Får se om jag orkar berätta om det så småningom.

På förmiddagen så gjorde jag mig i ordning för att gå till Ellet. Vi skulle på en utflykt till stan.

2014-07-08
Burger King, Ellet och jag.

Givetvis så startade vi äventyret med en lunch på favorithaket. Det var ganska lite folk, så expedieringen gick fort.

2014-07-08

Mattias Klum ställer ut på Upplandsmuseet och de bilderna var jag lite nyfiken på. Med burgare i magen så hängde Ellet på den här gången. (;-).

2014-07-08

Utställningen heter Vår tid på jorden och är väl värd ett besök! Den är kvar till den 14 september 2014.

2014-07-08

Ellet har varit på museet tidigare och tittat på en annan utställning Tiden är rummet om människor i Uppland under 5000 år. Han ville visa vad människan käkade förr bland annat och inte ser det särskilt mumsigt ut. Men det var kul att han visade mig detta och hela hans sätt och agerande visar att åren går. Det var så roligt.

2014-07-08
Fyrisån i Uppsala

Vi gick sedan rakt igenom centrala Uppsala. Jag skulle till en speciell butik där de säljer löparskor. Jag hittade ett par till hyfsat pris [instagram] eftersom jag nu känner att det är dags. Dags att öka på från gående till löpande. Men jag lovar, jag ska ta det lugnt i början, det kommer bli lite spring och sen gå en bit och sen springer jag igen osv. Tills kroppen liksom är med på tåget. Det är dags nu. Någonting måste bara göras. Jag har bara ett liv och jag vill vara med ett tag till.

I morgon ska jag dessutom träffa arbetskamraterna för årets grillning. Det ska bli så roligt att få sitta och prata lite skit med dem alla.

7 svar till “Datainköp, utställning & löparskor”

 1. mariaulrika: Det finns ett visst tvång i detta, men jag är mer motiverad än på flera år. Men jag måste förändra mitt sätt att leva helt enkelt. Tack för uppmuntrande ord.

 2. Duktig du är! Fokus och fortsätt med små steg mot dina mål. Bara du inte viker av så blir det sakta bättre och bättre. Fokus, fokus, fokus. Felsteg är bara felsteg, inte misslyckande.
  🙂

  //MariaUlrika

 3. Du behöver inte springa. Det räcker med raska promenader (powerwalk) och hälsosam kost. Jag rekommenderar att du äter vilken skit som helst 1-2 gånger i veckan och bara nyttigt övriga dagar. Löpning är för sportfånar som vill operera minisken. Större chans att du hamnar på operationsbordet än går ner i vikt om du löptränar.

 4. Tofflan: Dropbox använder inte jag. Hoppas det går bra tillslut med filerna.
  Den bilden är raderad. Så du vet.

 5. Stort TACK för din hjälp! Jag hade inte självförtroende till att fixa det själv. Idag har jag försökt installera själv, men det har gått mindre bra tack vare att Dropbox är så segt och vissa filer för stora. I morgon är en ny dag, då blir det ett nytt försök på annat sätt.

  Den där mat-utställningen har Elias och jag varit och tittat på. Det var verkligen vidriga rätter en del. 😦 Mattias Klums bilder skulle jag verkligen vilja se! Vet du att jag tackade nej till att han skulle göra fotojobb en gång för 100 år när jag jobbade inom det offentliga??? Det var innan han blev så känd…

  PS Tack för att du la ut en snäll bild på mig! 😉 Du vet vad jag menar…

Kommentarsfunktionen är stängd.