Halvtid i fotbolls-VM

Nu har halva fotbolls-VM spelats. Jag måste tänka efter en del och hittills så kan jag inte påminna mig om en mer fartfylld, målrik och härligt VM än detta från Brasilien.

Vi som älskar fotboll bjuds varje kväll på stor underhållning och anfallsfotbollen har vunnit många segrar i detta mästerskap.

fotboll2014_nyhet1

Rubriken från gårdagens match mellan USA och Portugal till exempel, det var en nagelbitare och så spännande att jag hade svårt att varva ner efteråt. Jag rycks med och håller jag då lite extra på ett lag (som USA i det här fallet) så blir adrenalinpåslaget kraftigt. USA var vidare men Portugal (som var utslaget) gjorde ett mål i slutsekunderna som betydde helt förändrade förutsättningar. Det är precis så som en match ska vara. Nu har Portugal fortfarande chans att gå vidare, även om den är liten.

Detta betyder också att jag har vänt på dygnet. Så är det. Idag så vaknade jag ånyo efter klockan 11 och igår kom jag inte i säng före halv 3. Men det får vara så nu, tills min semester och detta fotbollsäventyr är slut.

Tyvärr så är ju vädret ute väldigt kass så några aktiviteter som har sommarprägel blir det inte de andra timmarna på dygnet som jag inte ägnar åt denna fantastiska fotbollsturnering. Men man kan inte få allt… …för när vädret ute är dåligt så får jag glädja mig åt att årets VM-turnering i fotboll är den bästa på många år. Kanske den bästa någonsin?

Tyskland och USA är de två lag som jag håller mest på, men jag gillar anfallsglada lag och de som vill framåt och då spelar det liksom ingen roll vilket land de kommer ifrån. Att som igår till exempel få se Algeriet göra fyra mål igår mot Sydkorea, det var riktigt roligt.

Matchen mellan Ghana och Tyskland var också en sådan där höjdarmatch där pulsen var väldigt hög när slutsignalen gick.

Miroslav Klose
Tysklands Miroslav Klose har nu gjort 15 mål i VM-sammanhang. Får han chans på ett sextonde och nytt rekord?

För att få vara med om att Miroslav Klose, efter att ha varit inne i någon minut, får göra sitt 15:e VM-mål, det är klassiskt och bara så häftigt. Nu har 36-åringen en redig chans att själv få vara högst upp i skytteligatoppen genom alla tider. Det krävs ett mål till för att nå den bedriften.

Precis som 2010 så är jag i år med i Expressens VM-tips. Men i år så går det käpprätt åt pipsvängen med mina tips och jag ligger långt efter de bästa, så det är inte så mycket att yvas över under detta mästerskap.

Kan turneringen fortsätta att hålla samma höga klass? Jag hoppas ju verkligen det och ser framemot fler härliga fotbollsmatcher framför TV:n.

Relaterat
Officiella VM-sajten
Fotbolls-VM genom tiderna