Sommarläge i förorten

Nu har det gått över en vecka på denna semester och kanske är det så att jag börjar komma in i sommarläge? Ett tecken på det är att jag sakta men säkert håller på att vända på dygnet.

Vad beror det på, tror ni?

2014-06

Mitt intresse för fotboll blommar upp till proportioner som bara ett världsmästerskap lyckas med. Hittills så har jag bara missat en match. Bäst hittills? Holland, Tyskland och Frankrike har imponerat på mig.

Så dagarna förskjuts till nätter och jag kommer numera inte i säng före klockan 2 på natten. Men det är ett kärt besvär och det roliga är att Ellet också är lite intresserad. Han tittar inte så mycket men han gillar statistik och siffror, så vi brukar tippa matcherna innan. Han är en bättre tippare än vad jag är…

2014-06-20

Det blev grillning igår. Självklart så är det enda alternativet när det är midsommar och det inte regnar ute.

Tanken var ju också att vi skulle gå till det lokala firandet av midsommar, men ingen av oss hade någon lust med detta. Vi tog en promenad istället till affären och köpte en ny blomma, dagen till ära.

En fin rosa ros gör humöret lite gladare.

2014-06-20

Köttet smakar ju bättre och det blir godare när man marinerar. Det har grabben helt rätt i och jag är glad över att grillningen blev så lyckad som den blev. Nu när vi bara var två stycken så blev det en hel del kött över, och det betyder samma käk två dagar i rad.

2014-06-20

Det var kallt på midsommarafton. Kallt och molnigt. Fast man märker att det är en speciell dag eftersom båda grannarna på mina sidor även de stod och grillade. Ena grannen har en grabb i samma ålder som Ellet och de lekte även en stund igår efter all mat.

Sommaren smyger liksom bara förbi i år. Nu har det varit ganska kallt en tid och att då ta sig till något ställe som kräver värme och sol, det finns liksom inte på kartan.

2014-06-20

Katterna fick det extra fint igår. Räkor i massor och de åt med stor aptit. Kan ni tänka er att mina kattpojkar Maxi och Felix snart fyller jämt..

2014-06-21

En bild som jag tycker mycket om. Grabben, katten och datorn! (;-)

Nu hoppas jag bara att värmen återkommer. Idag blir det nog ganska lugnt, men jag hoppas och vill ju åka iväg på någonting i veckan med min son. Några lösa planer har jag i skallen, men vi får se om och när det blir något av detta.

Nu återgår jag till sommarläget igen och gör så lite som det bara är möjligt… (;-)

2 svar till “Sommarläge i förorten”

  1. Wagner: Ordet förort har hängt med sedan länge av olika anledningar. Sen att byn (ja, så brukar jag också säga) inte på papperet är en förort utan en tätort är jag väl medveten om. Men om 50 år kanske de som då lever, även på papperet får kalla Storvreta för en förort till Uppsala? Vem vet? Det känns ju som om vi sakta men säkert är på väg åt det hållet.
    Men visst är det en tätort idag. Rätt så.

Kommentarsfunktionen är stängd.