Goeksegh

Normalt sätt gör jag det bara med Madonna och hennes musik. Men nu när jag hört hela plattan med Jon Henrik FjällgrenSpotify, bestämde jag mig även att köpa den på iTunes.

För det är så bra, ja detta är faktiskt en helt ny upplevelse för mig rent musikmässigt och han är så värd en stor framgång med sin musik. Därav att jag även köpte hela hans debutplatta, trots att den finns tillgänglig på Spotify.

Jon Henrik Fjällgren tar med mig till en helt ny dimension. Hans musik och röst är något utöver det vanliga och han har en sådan känsla när han jojkar. Det är svårt att beskriva faktiskt, men jag blir väldigt rörd och ryser så av hans fina känsla och röst.

Det finns ett vemod blandat med någonting livsbejakande i hans musik som är helt nytt för mig. Det är stort helt enkelt att få ta del av hans platta Goeksegh (det samiska ordet för norrsken) och jag kan bara tacka honom för det han delar med sig till oss andra. Rent, ärligt och så rakt in. Magiskt…

Jon Henrik Fjällgren

Daniels Joik, The Reindeer Herders Joik och I’m Sorry är tre spår som jag är helt fast i. Hela plattan är som sagt fantastisk, men dessa tre låtar blåser iväg mig till en helt ny musikaliskt dimension som jag aldrig befunnit mig i tidigare. I’m Sorry får mig att gråta. Över en massa saker, över livet och jag vet inte allt…

Offren på Utöya tillägnar han en egen sång Utøya då han sjunger på samiska. Oerhört starkt. Fortfarande så har jag svårt att ta in vad som verkligen hände för snart tre år sedan.

Att han vann Talang i år förvånar mig inte alls. Han har potential att bli någonting alldeles extra, den saken är helt klar. Jag kan bara bocka och tacka Jon Henrik Fjällgren för den gåva han ger oss!

På sin YouTube-kanal så har han lagt upp en mycket stark och rörande hyllning till sin vän Daniel, som inte längre finns bland oss på jorden. Starkt att ta del av:

Lyssna, köp och ta del av, bli berörd och njut!

Relaterat
Goeksegh på iTunes
Goeksegh på Spotify

Jon Henrik Fjällgren Facebook
Jon Henrik Fjällgren YouTube