Nyhetskollen #40

Testa dig i SvD:s valkompass
Är du osäker på hur du ska rösta i de två val som är i år? Då kan valkompassen från SvD vara en hjälp på vägen. Har själv gjort den och resultatet stämmer bra överens med vad jag faktiskt röstar på. Länk

DN: Tusentals platser har försvunnit på äldreboenden
Alliansens åtta år vid makten granskas av DN. Äldreministern Maria Larsson lovade fler platser år 2006. Sedan 2006 har 9 619 platser försvunnit…

 

SvD: PTS skrotar riktnumren
Samma nummerserier för både mobila och fasta teletjänster. Förändringen kan ta upp till 10 år att genomföra, men de första stegen ska tas om 1-3 år. I dessa tider då de fasta abonnemangen minskar drastiskt och mobiltelefonin tar över så ser PST ingen anledning med att fortsätta att ha riktnummer.

 

UNT: Bussarna i Gottsunda rullar igen
En invåndare i stadsdelen Gottsunda i Uppsala säger med anledning av det ånyo kastas stenar mot bussar i Gottsunda: Det handlar om människor som känner ett förakt för ett samhälle som de uppfattar har vänt dem ryggen. Kombinera det med arbetslöshet och tristess så kan sånt här hända.
Det må så vara och till viss del kan jag hålla med om detta, men finns det ingen personligt ansvar kvar någonstans i dagens samhälle?

 

Skånska Dagbladet: Påtår minskar diabetesrisk
En undersökning från USA visar på att de som ökat sin kaffekonsumtion med minst en kopp om dagen, minskade risken att drabbas av diabetes med 11%, jämfört med de som inte hade förändrat sina kaffevanor under den fyraåriga försöksperioden. Den som hade dragit ner på sin konsumtion, där ökade risken med 17%


Relaterat

Tidigare nyhetskollar

3 svar till “Nyhetskollen #40”

  1. Thove: Jag röstar alltid. Ser det som en skyldighet faktiskt. Demokrati är dyrbart i denna värld. Kollar in din omröstning!

Kommentarsfunktionen är stängd.