Nyhetskollen #39

Tempo Tullporten

DN: Här är utländskt kött bannlyst
Droppen var djurplågeriet i Danmark. Stig WedinTempo Tullporten i Härnösand fick nog och nu gäller bara svenskt kött. Det kostar lite mer, men både djuren, miljön och konsumenten tjänar på att köpa svenskt. Ett föredöme och skulle detta komma till Storvreta, så skulle jag handla där!

 


En storsäljare i Norge.

GP: Elbilar når världsunik procent i Norge
Norge har nu över 25 000 elbilar, vilket utgör mer än 1% av den totala bilparken i landet. Den siffran är högst i hela världen. Vid årsskiftet beräknar de att passera 2%. Bättre än ingenting även om man kan tycka att utvecklingen på området går väldigt trögt i andra delar av världen. Norge leder dock elbilsutvecklingen. Heja Norge!

 

DN: Saltvatten kan användas som bränsle
Forskare på Navals forskningslaboratorium i Washington, USA påstår sig ha lyckats omvandla havsvatten till bränsle. Man utvinner koldioxid och vätgas samtidigt från saltvatten och sedan används en katalysator. Substansen som då bildas luktar och ser ut som olja. Om tio år beräknas i första hand marinkåren i USA få tillgång till detta.

 


Bilden har inget med den försvunna tavlan att göra. Foto: Sida

SVT: Tavla för 21 miljoner tros ha slängts i soporna
Personalen på ett hotell i Hong Kong lär inte ligga särskilt bra till just nu hos ledningen på hotellet. Någon av de anställda misstänks nämligen ha slängt en tavla värd 21 miljoner i soporna. Jakten på den kinesiska bläckmålningen har ännu inte givit något resultat.

SvD: Domen är att Tamiflu i princip är värdelöst
Först fågelinfluensan och sen svininfluensan. Masshysteri och dessutom tvivelaktiga vaccinationer vid svininfluensan, till vilken nytta? Sverige spenderade minst 260 skattemiljoner, och de miljontals förpackningarna har sedan dess legat lagrade på hemliga platser i landet. Nu visar det sig att medicinen i princip är värdelös. Samma tankegångar finns även kring vaccinationerna som gjordes, även om resultatet där inte är lika entydigt och någon rapport om de faktiska förhållanden ännu inte är publicerade.

 


Frosseri – en av de sju dödssynderna. Foto: TT/Montage

Expressen: Prästernas konferens – för 337 600 kronor
Häpnadsväckande dåligt omdöme på flera punkter av Stockholms stift och den ansvarige biskopen Eva Brunne. Man blir som anställd i Svenska kyrkan både beklämd och bekymrad över det så totalt dåliga omdömet som uppvisats hos ledningen i Stockholms stift när de bjöd på en brakfest för 250 deltagare med en nota som hamnade på 337.600 kronor exklusive moms. I fastetider och allt dessutom…

Nu kryper hon till skranket på stiftets facebooksida och säger att mycket gick fel. Jo, jo… en underdrift och ett skadat förtroende på köpet. Man blir så trött…

Relaterat
Tidigare nyhetskollar