Nyhetskollen #38

De kommer sporadiskt numera, mina utblickar över nyhetsflödet. Här sammanställer jag nyheter och artiklar som jag är lite extra intresserad av. Nu var det över en månad sedan, så det är hög tid att jag sammanställer en ny koll:


Joanne Milne har Ushers sjukdom sedan födseln vilket nu gjort henne helt blind.

Expressen: Se när Joanne hör för första gången i sitt liv
Hon har precis fyllt 40 och har varit döv i hela sitt liv. Efter ett cochleaimplantat så kan hon höra för första gången i sitt liv och den stora stunden filmades av en vän. Tårarna rinner på mig när jag tittar på detta. Det som så många av oss tar för givet, det är helt överväldigande för Joanne Milne. Så fint och underbart ögonblick att få ta del av.

 

Aftonbladet: De blev också lurade på Blocket
Nya sätt av snyltarna och de tärande att lura hederligt folk, den här gången på Blocket. Ger mig ytterligare en anledning att fortsätta att inte engagera mig i den här typen av affärer. Har svårt för Blocket, Tradera och allt vad det heter och denna artikel förstärker bara det ställningstagandet.

 

billgates2014
Bill Gates – god för mer än 500 miljarder kronor.

DN: Bill Gates vill tacka Sverige för dess generositet
En djuplodad och mycket intressant artikel om Bill Gates. Presentation överflödig. Vad han gör för vårt jordklot och dess medborgare, är nog svårt att greppa men idag ägnar sig 58-åringen all sin tid för att förebygga sjukdomar och rädda vårt jordklot från allehanda katastrofer.

 

DN: En ljus idé för miljön
För åttonde året i rad så arrangeras Earth Hour. I min lilla familj så släcker vi ner en timme och pratar om varför. Mer komplicerat än så behöver det inte vara och allt snack om att det bara är ett jippo och någonting som inte betyder något, det är hos oss helt fel. Ikväll mellan 20:30-21:30!

 

SvD: Svenskar kramas för mycket
Oliver Gee, skribent hos The Local har svårt att välkomna det ständiga kramandet i Sverige och jag kan bara hålla med honom. Ta i hand, det är en sak och det har jag inga problem med, men att krama nästan helt okända människor (som många gör) det är ingenting för mig. Ibland har jag tvingats till detta i vissa sammanhang och då blir det en handskakning istället när det för mig inte känns bekvämt med att ge människor man sällan träffar eller inte ens känner en kram. Sen har jag inga problem med vilket kön det handlar om, vilket Gee verkar ha. Det är för mig totalt egalt, men någon form av relation till kramoffret, det måste jag ha.

 

Expressen: Sommartiden är här – så ställer du om klockan
Så var det dags igen, i natt så ska klockan flyttas fram en timme. När klockan är 02.00 i natt så “försvinner” en timme och klockan blir 03.00. Vintertiden kommer sen tillbaka den 26 oktober då man ska flytta tillbaka tiden igen. Så passa på och njut nu av ljuset (;-)

 


Andrew Wale och Neil Allard väntar på att bli vigda i Brighton.

Expressen: Bröllopsyra för homopar i England
I London vajade regnbågsflaggor utanför regeringsbyggnaderna och premiärminister David Cameron utnämnde tolvslaget, då första gayparet vigdes i landet som “ett betydelsefullt ögonblick för vårt land”.
Ett av de blivande paren Neil Allard och Andrew Wale uttryckte lycka och tacksamhet över att de lever i en sådan tolerant del av världen där kärleken mellan människor oavsett kön är det viktiga. I Storbritannien kommer det inte längre spela någon roll om du är gay eller hetero. Staten kommer att erkänna ditt äktenskap som jämlikt var de avslutande orden från premiärministern.

Relaterat
Tidigare nyhetskollar